Politica

Ciolacu: Nu vom lua nicio măsură în Guvern fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nu va veni cineva într-o perioadă de crize multiple cu noi impozite, dar trebuie să discutăm dacă dorim în continuare o abordare de supraviețuire

Scris de 389

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a nuanțat, miercuri, declarațiile privind revenirea la impozitarea progresivă a veniturilor. La o conferință a Romanian Business Leaders, Marcel Ciolacu a dat asigură că Guvernul nu va lua nicio măsură de modificare a Codului fiscal fără să existe un dialog cu mediul de afaceri și că nu va veni cineva într-o perioadă de crize multiple cu noi impozite, dar a susținut că este necesară o discuție pe acest subiect.

„Orice măsură fiscală o vom discuta, o vom prezenta mediului de afaceri într-un dialog transparent și responsabil. Știu discuțiile din spațiul public privind anumite modificări la Codul fiscal sau anumite abordări. Vreau să vă asigur că nu se va lua nicio măsură în Guvern fără să existe un dialog cu mediul de afaceri. Nimeni nu are de gând să strice climatul și echilibrul din interiorul mediului de afaceri, dar trebuie să cântărim și să vedem realitățile. Avem un PIB al României care se bazează pe 27% venituri și 47% cheltuieli. E cel mai mare declaj din UE. Asta nu înseamnă că cineva va veni într-o perioadă de crize multiple cu noi impozite. Sperăm ca printr-un dialog cu dumneavoastră, cu toți partenerii sociali, să găsim soluțiile cele mai bune și cele mai sustenabile pentru provocările de astăzi, dar și pentru provocările de mâine și împreună să fi învățat cu toții ceva din toată această perioadă pe care am traversat-o”, a afirmat Marcel Ciolacu.

„E nevoie în perioada următoare să facem cu toții o echipă și să avem o discuție aplicată în ceea ce privește viitorul României sau dacă dorim în continuare o abordare de supraviețuire, o abordare lună de lună (…) Avem nevoie de o societate modernă, sustenabilă, predictibilă și de un climat și un dialog permanent între toate puterile din statul român”, a continuat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a readus în discuție și subiectul renegocierii PNRR, pe care PSD a insistat încă de la cooptarea în Guvern.

„Liderii europeni au confirmat chiar ieri că putem renegocia PNRR”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că guvernanții vor să ajute firmele românești să reziste acestei crize energetice. „Vom încerca să le punem la dispoziție noi instrumente. Prioritățile noastre sunt stimularea muncii și sprijinirea companiilor românești”, a subliniat el.ULTIMA ORĂ

 • Acum 53 mins Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 1 hour Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 2 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 3 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 4 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 6 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 18 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 24 hours In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
 • Acum 2 days General
  CAPCANA MORTALĂ DE LA CIUCEA: O tânără de 21 de ani a murit , alte trei persoane, printre care o minoră de 10 ani, au ajuns la spital. NU EXISTĂ SĂPTĂMÂNĂ FĂRĂ ACCIDENTE ÎN ZONĂ
Citește și...
Recomandările redacției
General

test

test

TOP CITITE