In vizor

MERSUL PITICULUI. Din 2007 se tot aşteaptă autorizaţia de construire pentru Spitalul Regional Cluj. Primăria Floreşti „cotcodăceşte” că i s-a transmis de la Ministerul Sănătăţii că trebuie să mai „ouă” nişte hârtii

„Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis Primăriei Comunei Florești cererea împreună cu documentația necesară obținerii autorizației de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului spital. Spitalul Regional de Urgență este cel mai important proiect al județului în domeniul sănătății. Unitatea medicală va deservi pacienți din întreaga regiune de Nord Vest a țării”, transmit coordonatorii proiectului.

  • Adică, în traducere: Spitalul Regional de Urgență din Cluj așteaptă autorizația de construire din partea Primăriei Florești. După care OSĂ urmeze licitația de executare a lucrărilor.

Licitația pentru prima fază a lucrărilor OSĂ fie lansată la finalul lunii martie iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.

Se vede că anul 2024 este unul electoral – se reactivează toate poveştile electorale cu peşti.

Pentru cei care eraţi o sclipire în ochii părinţilor în 2007, acela este anul în care s-a lansat povestea cu OSĂ avem Spital Regional de Urgenţă la Cluj. Să ştiţi ce OSĂ le povestiţi nepoţilor.

CITEŞTE ŞI: În ceea ce privește trista poveste a Spitalului Regional de Urgență Cluj, aceasta continuă, cu personajul principal pe jumătate în mă-sa, nehotărât dacă să iasă, sau să se retragă, să moară

„În noiembrie 2021, după un deceniu de promisiuni – privind realizarea unui Spital Regional în Cluj, am intrat în decenoiul în care OSĂ se facă proiectarea și execuția acestui obiectiv, pentru care primele și ultimele decizii au fost luate în 2011 (trecerea terenului din proprietatea Armatei, în proprietate publică). Firește, deși nu mai are nici în clin, nici în mânecă (să șineți minte această afirmație), cu tot ceea ce se întâmplă cu această investiție, a ținut să iasă la microfon și să-și izbească cărămida izbânzii de titanicu-i piept: ”Ați văzut: S-a aprobat finanțarea pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. De unde am început – în 2011, când am alocat prin hotărâre de guvern, de la armată, cele 7 hectare din Florești. Iată că doar după 10 ani am ajuns la faza în care să semnăm contractul de finanțare, ca să poată merge mai departe la proiectare și la execuție!”.

Ca o paranteză despre resuscitarea acestei lucrări: licitația pentru proiectarea Spitalului Regional Cluj, a fost lansată la începutul lunii ianuarie 2020.” – an electoral care va să zică!

„Cotcodac-cotcodac” în 2023: „Licitația pentru prima fază a lucrărilor OSĂ fie lansată la finalul lunii martie iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.”