Vocea ta

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Moartea și-a instalat tehnologie de ultimă generație și devine sectorul economic al viitorului”

Scris de 810

Generalii care sunt pe sticlă în orice moment în care deschidem televizorul sunt agenți de vânzări eficienți.

Tânăra generație află de la ei despre arme hiberbarice de ultimă generație, bombe de mare precizie cu fosfor, tancul robotizat Uran care atinge 0-100 în câteva zeci de secunde, rachete supersonice Mach 9 care zboară de zece ori viteza sunetului, unitățile Iskander fabricate la cele mai mici costuri, bateriile Satan care pot fi achiziționate cu discount, aruncătorul ultramodern NLAW, Bushmaster – un miracol al tehnologiei australiene, dronele vârf de gamă Bayraktar, Javelin în versiune 2.0 și Stinger la a treia generație, inbatabilele și versatilele Himars și, desigur, nou intratele bijuterii de lux, tancurile Leopard și M1 Abrams, care în versiune de vârf, cu toate dotările, costă 15 milioane de dolari.

Bineînțeles, generalii vorbesc cu admirație și respect despre rachetele Patriot care, așa cum ni se explică, sunt nestemate de inteligența artificială. Așadar multe, multe minunății.

Armele de nimicire în masă par să nu aibă nume proprii sau, în orice caz, nu au fost menționate în analizele tactice.

Generalii sunt profesioniști, sunt pasionați, cunosc toate detaliile, îți explică de înțelegi foarte bine cum aceste arme de ultimă generație te pot pulveriza, incinera, dematerializa, atomiza. Moartea este instantanee, fără durere. Și încă nici nu au vorbit despre bombardierul strategic invizibil B-21 Raider, proaspăt ieșit pe poarta fabricii, la prețul fără competiție de 700 milioane de dolari.

De altfel, la un clic distanță, în presa online, românii își poți achiziționa un vehicul aerian fără pilot Heron MK II, cu performanțe inimaginabile, ating o altitudine de peste 10 kilometri, zboară cu aproape 300 km/ora, rămân în aer 45 de ore consecutive și pot fi adaptate la orice tip de încărcătură.

Toată gama de produse menționate mai sus înglobează tehnologie de ultimă generație și vin de la companii respectabile, cu tradiție de zeci de ani, care investesc în cercetare – dezvoltare, inovație, digitalizare, sustenabilitate, diversitate și incluziune. Companii care acum pregătesc sisteme de luptă complet robotizate, ceea ce ne dă un sentiment de ușurare, pentru că dacă înțelegem bine, războaiele nu se vor mai purta cu soldați. Skynet.

Top 20 companii de apărare din lume au avut în 2021, înainte de războiul din Ucraina, o cifră de afaceri de peste 350 miliarde de dolari. Industria apărării, cum i se spune prin consens, industria morții, cum îi spun pe nedrept alții, devine un domeniu foarte interesant pentru o carieră, pentru afaceri, pentru unicorni, pentru generația Z.

Dragoş DamianULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE