In vizor

Medicul de la Pediatrie II, Sur Genel, se crede procuror și judecător: susține că nu se încadrează la prevederile articolului 219 din Noul Cod Penal – Agresiunea sexuală

Scris de 5,065

Medicul pediatru, Sur Genel a ajuns și specialist în Lege și (e dreptul domniei sale) neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi agresat săptămâna trecută mama unui pacient. Potrivit acestuia (care, deocamdată, se substituie unei anchete penale), lucrurile nu ”întrunesc” prevederile articolului 219 din Noul Cod Penal, referitor la infracțiunea de agresiune sexuală.

 

Sur Genel susține că era vorba de un consult ecograf pe care pacienta voia să îl facă, însă că aceasta s-a răzgândit.

„Deci materialul publicat de dumneavoastră nu este veridic pentru că doamna arată niște lucruri care nu s-au întâmplat, de fapt. În primul rând, ea era însoțitoarea copilului care a fost internat aici. Avea de completat un chestionar în care se arăta că poate refuza orice, atât pentru copil cât și pentru dânsa.

Dacă am fi foarte riguroși, nu există nici una dintre condițiile articolului 219 (n.red.: agresiune sexuală – Noul Cod Penal), n-a fost constrânsă, n-a fost…ăăă… alte metode de a o duce undeva, mă înțelegeți? În momentul în care s-a propus o ecografie, i s-a făcut copilului o ecografie considerându-se că ar putea avea o boală mononucleoză și, bineînțeles, că ar putea fi verificată și mama. A refuzat în prima instanță, urmând ca în a doua zi, a spus că se va hotărî să facă și această ecografie. A doua zi m-am dus să le spun că vor fi externați. Când a venit până la ușă, la ușă a spus că nu mai vrea să facă ecografia și a plecat. Ecografia nu însemna nici un atentat la pudoarea doamnei, este pus și simplu o ecografie abdominală și i s-a propus când copilul era acolo lângă dânsa și era pe scaun. Deci nu era ceva ieșit din comun la care să faci o asemenea… ăăăă… ăăă… tevatură, cum a făcut dânsa”, s-a explicat, pentru Ziar de Cluj, medicul pediatru, Sur Genel.

 

 

Întrebat dacă i-a băgat mâinile pe sub haine, acesta a negat: „Nu. Nu, nici vorbă de așa ceva. Nu trebuia să o dezbrac, ea avea o bluză ce putea fi ridicată pentru ecograf. Ce să dezbraci la ecografie? Ea în cabinet la mine nu a fost niciodată. A fost la Ecografie, jos, la Cabinetul de Ecografie. N-a fost nici un avans. Eu la vizită merg împreună cu rezidentul meu”.

 

Cât despre declarațiile date de femeie, cum că a plecat în grabă din salon, luându-și hainele și copilului, Sur Genel susține că nu știe de ce Adina N. a reacționat așa.

 

[article:3]

„A plecat în fugă. Eu nu mi-am explicat de ce, dar m-am trezit doar cu domnii de la Poliție, care au venit să ia declarații de la o doamnă din salon. În rest nu am știut până nu a venit tatăl să îmi spună că ”vai de mine, că s-a întâmplat ceva”.  Mi-a spus că am încercat să mă leg de soția lui. Eu i-am spus că nu e adevărat. Poate susține orice, dar nu e adevărat. Cum nu e adevărat nici episodul cu mâna sub bluză. Vom vedea când se va discuta dosarul. O să fie probe, o să fie martori, o sa fie ce trebuie și vedem”, a susținut, pentru Ziar de Cluj, acesta.

 

Medicul a încercat și cu o explicație cu privire la ”declarațiile de calomnie date de mamele foștilor pacienți”: „Există oameni care sunt binevoitori într-o direcție, alții care nu… nu cu toți te comporți cum doresc ei și atunci fiecare are părerea lui. Înțelegeți? Deci nu pot să fie toți la fel, în ceea ce declară”.

Sur Genel rămâne anchetat pentru agresiune sexuală, ca urmare a plângerii depusă de Adina N., vineri, 24 august.

 

Urmăriți întregul interviu:

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE