In vizor

Medicul de la Pediatrie II, Sur Genel, se crede procuror și judecător: susține că nu se încadrează la prevederile articolului 219 din Noul Cod Penal – Agresiunea sexuală

Medicul pediatru, Sur Genel a ajuns și specialist în Lege și (e dreptul domniei sale) neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi agresat săptămâna trecută mama unui pacient. Potrivit acestuia (care, deocamdată, se substituie unei anchete penale), lucrurile nu ”întrunesc” prevederile articolului 219 din Noul Cod Penal, referitor la infracțiunea de agresiune sexuală.

 

Sur Genel susține că era vorba de un consult ecograf pe care pacienta voia să îl facă, însă că aceasta s-a răzgândit.

„Deci materialul publicat de dumneavoastră nu este veridic pentru că doamna arată niște lucruri care nu s-au întâmplat, de fapt. În primul rând, ea era însoțitoarea copilului care a fost internat aici. Avea de completat un chestionar în care se arăta că poate refuza orice, atât pentru copil cât și pentru dânsa.

Dacă am fi foarte riguroși, nu există nici una dintre condițiile articolului 219 (n.red.: agresiune sexuală – Noul Cod Penal), n-a fost constrânsă, n-a fost…ăăă… alte metode de a o duce undeva, mă înțelegeți? În momentul în care s-a propus o ecografie, i s-a făcut copilului o ecografie considerându-se că ar putea avea o boală mononucleoză și, bineînțeles, că ar putea fi verificată și mama. A refuzat în prima instanță, urmând ca în a doua zi, a spus că se va hotărî să facă și această ecografie. A doua zi m-am dus să le spun că vor fi externați. Când a venit până la ușă, la ușă a spus că nu mai vrea să facă ecografia și a plecat. Ecografia nu însemna nici un atentat la pudoarea doamnei, este pus și simplu o ecografie abdominală și i s-a propus când copilul era acolo lângă dânsa și era pe scaun. Deci nu era ceva ieșit din comun la care să faci o asemenea… ăăăă… ăăă… tevatură, cum a făcut dânsa”, s-a explicat, pentru Ziar de Cluj, medicul pediatru, Sur Genel.

 

 

Întrebat dacă i-a băgat mâinile pe sub haine, acesta a negat: „Nu. Nu, nici vorbă de așa ceva. Nu trebuia să o dezbrac, ea avea o bluză ce putea fi ridicată pentru ecograf. Ce să dezbraci la ecografie? Ea în cabinet la mine nu a fost niciodată. A fost la Ecografie, jos, la Cabinetul de Ecografie. N-a fost nici un avans. Eu la vizită merg împreună cu rezidentul meu”.

 

Cât despre declarațiile date de femeie, cum că a plecat în grabă din salon, luându-și hainele și copilului, Sur Genel susține că nu știe de ce Adina N. a reacționat așa.

 

[article:3]

„A plecat în fugă. Eu nu mi-am explicat de ce, dar m-am trezit doar cu domnii de la Poliție, care au venit să ia declarații de la o doamnă din salon. În rest nu am știut până nu a venit tatăl să îmi spună că ”vai de mine, că s-a întâmplat ceva”.  Mi-a spus că am încercat să mă leg de soția lui. Eu i-am spus că nu e adevărat. Poate susține orice, dar nu e adevărat. Cum nu e adevărat nici episodul cu mâna sub bluză. Vom vedea când se va discuta dosarul. O să fie probe, o să fie martori, o sa fie ce trebuie și vedem”, a susținut, pentru Ziar de Cluj, acesta.

 

Medicul a încercat și cu o explicație cu privire la ”declarațiile de calomnie date de mamele foștilor pacienți”: „Există oameni care sunt binevoitori într-o direcție, alții care nu… nu cu toți te comporți cum doresc ei și atunci fiecare are părerea lui. Înțelegeți? Deci nu pot să fie toți la fel, în ceea ce declară”.

Sur Genel rămâne anchetat pentru agresiune sexuală, ca urmare a plângerii depusă de Adina N., vineri, 24 august.

 

Urmăriți întregul interviu:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *