In vizor

Compania de Apă Someș angajează consilieri personali ai directorului general și creează posturi noi de directori. Se vor regăsi aceste funcții în factura consumatorilor?

La Compania de Apă Someș, care are deja 2.162 de angajați se înființează mai multe compartimente, servicii și posturi. Deși vorbim de peste 150 de astfel de compartimente, servicii și posturi, în proiectul de hotărâre de Consiliu Județean se precizează că nu va fi niciun impact asupra bugetului județului deoarece toate aceste cheltuieli suplimentare sunt prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru anul 2018.

Interesant este însă faptul că se înființează posturi de consilieri personali ai directorului general, asistent manageri și funcții de conducere. Nici unul dintre consilierii județeni, în afară de social democrata Laura Chiorean, nu au avut nimic de obiectat referitor la crearea acestor posturi. Deși în proiectul de hotărâre scrie că nu va avea niciun impact asupra bugetului județean, există totuși riscul ca toate aceste angajări să se regăsească în factura consumatorilor. 

„Nu înțeleg de ce este nevoie să se înființeze încă un serviciu pentru aceste persoane care să ocupe funcțiile de assistent manager. De asemenea, se înființează un post de director comercial adjunct. Și toate aceste posturi se vor regăsi în factura finală a consumatorului. În nota de fundamentare nu sunt aduse argumente și aș vrea să știu de ce este nevoie de consilieri personali ai domnului director general, în condițiile în care există servicii de specialitate și avem deja peste 2.000 de persoane angajate. Datoria noastră a fiecărui reprezentant al cetățenilor județului Cluj ca aceste împovărări și să nu apară pe factura de utilități. Eu mă gândesc la pensionarul care are 1.000 lei sau sub 1.000 lei pe lună și care își plătește întreaga pensie pe gaz și curent și apă, deci până la urmă pe factura lor ajung aceste posturi care se înființează fără să fie fundamentate. Dacă mi se aduce o fundamentare clară, concisă nu am nicio problemă, dar atâta timp cât se propune fără a se fundamenta mie nu mi se pare normal”, a afirmat consilierul județean Laura Chiorean. 

Călin Neamțu, directorul Companiei de Apă Someș nu a adus niciun argument cu privire la aceste angajări. A precizat că CAS este a doua cea mai mare companie din țară  în ceea ce privește toată activitatea desfășurată ca situație financiară, ca arie de activitate și ca surse de investiție atrase și că este nevoie de aceste posturi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *