Sanatate

Emanuel Ungureanu, la Serviciul de Anatomopatologie: “Într-un loc unde nu ar supraviețui nici șobolanii, sunt obligați să lucreze oameni” VIDEO

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a declarat astazi că va depune plângeri penale împotriva celor vinovați de condițiile infernale de muncă ale angajaților de la Serviciul de Anatomopatologie din Spitalul Județean Cluj. Condițiile de muncă de aici sunt execrabile: miros puternic de cadavru, pereți scorojiți, igrasie, geamuri crăpate, sisteme de aerisire neoperaționale, toate acestea se regăsesc în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. În urmă cu trei luni, Emanuel Ungureanu a atras atenția că angajații de la Serviciul de Anatomopatologie sunt nevoiți să lucreze în condiții insalubre, într-un beci plin de mucegai și pereți ce stau să se dărâme.

Deputatul USR declarat astazi pentru Ziar de Cluj ca va depune plangeri penale si impotriva altor institutii care nu fac nimic pentru conditii mai bune in spitale atat pentru pacienti cat si pentru angajati. 

”Este un miros îngrozitor de formol, iar aerisirea se face doar printr-o ușă. Vă arăt cum nu s-a schimbat nimic după atâția ani. O să vă arăt în ce hal arată pereții. Priviți rugina și mizeria de subsol.  Îmi pare rău că nu pot să redau mirosul acestei încăperi. 

De cinci luni de zile am vorbit despre aceste lucruri și nu s-a întâmplat nimic. În acest film de groază să știți că trebuie să trăiască oameni de foarte mulți ani. Sunt asistente de anatomie patologică. Geamurile sunt antice, faianța e desprinsă. Aici lucrează oameni. Se lucrează în condiții infernale. Îi invit pe clujeni să se convingă cu ochii lor că nu exagerez, că mirosul de mort și de formol este foarte persistent, iar un om nu ar trebui să stea nici măcar două minute aici. Acestea sunt condițiile de lucru pentru niște oameni din Clujul european, Clujul de cinci stele, orașul care se laudă cu o universitate de medicină ultraperformantă și care își lasă angajații în condițiile de infern pe care vi le-am arătat”, a spus Emanuel Ungureanu.

După nenumărate sesizări publice și înregistrări video, măsurile lipsesc cu desăvârșire:

„Să știți că cei de la Direcția de Sănătate Publică din Cluj care au fost aici acum câteva zile nu au intrat. Le-a fost groază să intre, nu au făcut niciun fel de raport încă. Se vede și de afară că e vorba de o locație pe care, într-un oraș cu peste 270 de mii de locuitori, cei care conduc sistemul sanitar, autoritățile locale și județene nu reușesc să o relocheze. Nimeni de la Inspecția Teritorială de Muncă nu a venit să constate că aici nu pot să lucreze oameni. Se lucrează în condiții infernale. Eu am insistat pe lângă autoritățile locale, județene, ministrul Sănătății, DSP să mute serviciul de Anatomopatologie într-o zonă salubră. Nu am primit niciun fel de răspuns”, a explicat deputatul.

Emanuel Ungureanu a declarat că va depune plângeri penale împotriva celor vinovați de condițiile de muncă ale angajaților.

 

CITEȘTE ȘIEmanuel Ungureanu, despre cauza infecțiilor nosocomiale: “O combinație letală între infrastructura sanitară veche, managementul de tip mafiot și personalul medical resemnat cu mizeria”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *