Din oras

Nici consilierii locali nu au vazut vreun raport financiar din partea Federatiei Share

Scris de 270

Rapoartele financiare periodice pe care Federatia Share trebuia sa le furnizeze potrivit protocolului incheiat cu municipalitatea in iunie 2013 trimestrial nu au ajuns nici la consilierii locali. Toate semnele arata spre faptul ca Federatia nu s-a achitat de obligatia de a furniza aceste rapoarte financiare. Tot ce au primit consilierii locali, cei care au votat alocari de sume  impresionante catre aceasta organizatie, au fost cateva CD-uri si mailuri cu rapoarte de activitate, fara a li se prezenta situatia financiara a Federatiei.

In protocolul incheiat intre municipalitate si Federatia Share in 22 iunie 2013 se stipuleaza clar ca Federatia care manageriaza proiectul Capitala Europeana a Tineretului are obligatia sa “furnizeze trimestrial rapoarte narative si financiare referitoare la procesul de pregatire si de implementare a programului”.

“Raport financiar nu am vazut, in ultima sedinta a fost o promisiune ca se va prezenta. Am primit periodic informatii pe mail, dar numai in ceea ce priveste activitatea, nu partea financiara. Mi se pare ca exista o activitate conturata, dar este adevarat ca foarte multi clujeni spun ca nu se vede activitatea lor pe strada. Perceptia publica este ca vizibilitatea activitatii Share nu este mare la nivel de oras”, a punctat consilierul UDMR Csoma Botond.

Niciunul dintre consilierii locali nu s-a intalnit cu vreun raport financiar trimestrial sau lunar sau macar anual de-al Share pana acum.

“Am primit rapoarte lunare in ultimele sase luni, dar fara date financiare. Nu pot sa spun ca sunt foarte multumit de activitatea lor. Pe subiectul Untold au de dat inca multe lamuriri. In rest mai au timp sa lase o impresie buna, sper sa  si faca asta”, a subliniat consilierul PNL, Ioan Bildea.

Consilierul PSD, Claudia Anastase spune ca a primit o singura data pe CD un raport al activitatii Federatiei si ca in ultima sedinta de Consiliu Local a primit promisiunea ca pana la urmatoarea sedinta, cea din luna aprilie, va primi raportul financiar al Federatiei Share.

“Cred ca au o problema de comunicare, dar nu pot sa ii tratez global, acolo sunt si multi care pun suflet. Daca am ceva de imputat, am de imputat partenerului Primarie, lor le revine obligatia de a prezenta transparent cheltuirea fiecarui leu. Nu cred ca toti de la Federatia Share sunt contaminati de lipsa de transparenta, de boala asta sufera Primaria”, a precizat Anastase.

Consilierul PNL Radu Moisin admite ca nu s-a interesat prea mult de activitatea Federatiei Share.

“N-am urmarit activitatea cu atentie, colegii din comisiile de cultura si de tineret stiu probabil mai multe. Au mai fost periodic mailuri si CD-uri in Consiliul Local o data sau de doua ori. Despre activitate, banuiesc ca in perioada de iarna nu s-a putut organiza mare lucru, asteptam partea de evenimente si imi plac foarte mult acele litere luminoase din Parcul Central”, a aratat Radu Moisin.

“Urmeaza sa primim un raport financiar, am vazut o parte din activitate, dar financiar nimic. Vad ca se misca cu pasi mai timizi, sper sa nu ne insele asteptarile”, a spus si consilierul PC, Adrian Muresan.

Reprezentantii Share sustin in continuare ca au “informat periodic municipalitatea clujeana cu privire la activitatea desfasurata, incluzand aspectele financiare, prin aceste documente si prin informari suplimentare fața de documentele atasate si de asemenea la fiecare solicitare a aparatului executiv al Primariei Cluj-Napoca sau a Consiliului Local Cluj-Napoca. Aspectele financiare legate de activitatea Federației SHARE Cluj-Napoca au fost si sunt in continuare comunicate municipalitații si prin proiectele pe care le-am depus spre finanțare sau co-finantare, care includ si detalii despre bugetele fiecarui proiect si prin decontarile periodice pe care, conform legii, Federatia SHARE le-a efectuat”.

De asemenea, reprezentantii Federatiei promit ca pana la finalul lunii acesteia vor face public “raportul final de activitate si raportul financiar aferent anului 2014 (în acest an a fost transmis consilierilor locali un prim draft al raportului de activitate pentru 2014), precum si rapoartele legate de primul trimestru al anului 2015”.

“Totodata, pe langa raportul pe întreg anul 2014 (inclusiv financiar), precizam ca Federatia Share Cluj-Napoca va încheia un parteneriat cu una dintre cele mai mari companii internaționale de audit care activeaza în Romania, pentru realizarea unui audit financiar la cele mai inalte standarde”, a mai declarat Diana Apan, purtatorul de cuvant al Federatiei Share.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE