Din oras

Nici consilierii locali nu au vazut vreun raport financiar din partea Federatiei Share

Scris de 270

Rapoartele financiare periodice pe care Federatia Share trebuia sa le furnizeze potrivit protocolului incheiat cu municipalitatea in iunie 2013 trimestrial nu au ajuns nici la consilierii locali. Toate semnele arata spre faptul ca Federatia nu s-a achitat de obligatia de a furniza aceste rapoarte financiare. Tot ce au primit consilierii locali, cei care au votat alocari de sume  impresionante catre aceasta organizatie, au fost cateva CD-uri si mailuri cu rapoarte de activitate, fara a li se prezenta situatia financiara a Federatiei.

In protocolul incheiat intre municipalitate si Federatia Share in 22 iunie 2013 se stipuleaza clar ca Federatia care manageriaza proiectul Capitala Europeana a Tineretului are obligatia sa “furnizeze trimestrial rapoarte narative si financiare referitoare la procesul de pregatire si de implementare a programului”.

“Raport financiar nu am vazut, in ultima sedinta a fost o promisiune ca se va prezenta. Am primit periodic informatii pe mail, dar numai in ceea ce priveste activitatea, nu partea financiara. Mi se pare ca exista o activitate conturata, dar este adevarat ca foarte multi clujeni spun ca nu se vede activitatea lor pe strada. Perceptia publica este ca vizibilitatea activitatii Share nu este mare la nivel de oras”, a punctat consilierul UDMR Csoma Botond.

Niciunul dintre consilierii locali nu s-a intalnit cu vreun raport financiar trimestrial sau lunar sau macar anual de-al Share pana acum.

“Am primit rapoarte lunare in ultimele sase luni, dar fara date financiare. Nu pot sa spun ca sunt foarte multumit de activitatea lor. Pe subiectul Untold au de dat inca multe lamuriri. In rest mai au timp sa lase o impresie buna, sper sa  si faca asta”, a subliniat consilierul PNL, Ioan Bildea.

Consilierul PSD, Claudia Anastase spune ca a primit o singura data pe CD un raport al activitatii Federatiei si ca in ultima sedinta de Consiliu Local a primit promisiunea ca pana la urmatoarea sedinta, cea din luna aprilie, va primi raportul financiar al Federatiei Share.

“Cred ca au o problema de comunicare, dar nu pot sa ii tratez global, acolo sunt si multi care pun suflet. Daca am ceva de imputat, am de imputat partenerului Primarie, lor le revine obligatia de a prezenta transparent cheltuirea fiecarui leu. Nu cred ca toti de la Federatia Share sunt contaminati de lipsa de transparenta, de boala asta sufera Primaria”, a precizat Anastase.

Consilierul PNL Radu Moisin admite ca nu s-a interesat prea mult de activitatea Federatiei Share.

“N-am urmarit activitatea cu atentie, colegii din comisiile de cultura si de tineret stiu probabil mai multe. Au mai fost periodic mailuri si CD-uri in Consiliul Local o data sau de doua ori. Despre activitate, banuiesc ca in perioada de iarna nu s-a putut organiza mare lucru, asteptam partea de evenimente si imi plac foarte mult acele litere luminoase din Parcul Central”, a aratat Radu Moisin.

“Urmeaza sa primim un raport financiar, am vazut o parte din activitate, dar financiar nimic. Vad ca se misca cu pasi mai timizi, sper sa nu ne insele asteptarile”, a spus si consilierul PC, Adrian Muresan.

Reprezentantii Share sustin in continuare ca au “informat periodic municipalitatea clujeana cu privire la activitatea desfasurata, incluzand aspectele financiare, prin aceste documente si prin informari suplimentare fața de documentele atasate si de asemenea la fiecare solicitare a aparatului executiv al Primariei Cluj-Napoca sau a Consiliului Local Cluj-Napoca. Aspectele financiare legate de activitatea Federației SHARE Cluj-Napoca au fost si sunt in continuare comunicate municipalitații si prin proiectele pe care le-am depus spre finanțare sau co-finantare, care includ si detalii despre bugetele fiecarui proiect si prin decontarile periodice pe care, conform legii, Federatia SHARE le-a efectuat”.

De asemenea, reprezentantii Federatiei promit ca pana la finalul lunii acesteia vor face public “raportul final de activitate si raportul financiar aferent anului 2014 (în acest an a fost transmis consilierilor locali un prim draft al raportului de activitate pentru 2014), precum si rapoartele legate de primul trimestru al anului 2015”.

“Totodata, pe langa raportul pe întreg anul 2014 (inclusiv financiar), precizam ca Federatia Share Cluj-Napoca va încheia un parteneriat cu una dintre cele mai mari companii internaționale de audit care activeaza în Romania, pentru realizarea unui audit financiar la cele mai inalte standarde”, a mai declarat Diana Apan, purtatorul de cuvant al Federatiei Share.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Eveniment
  Grup infracțional constituit în vederea contrabandei cu alcool și țigări, anihilat de polițiștii clujeni în colaborare cu polițiști din alte trei județe
 • Acum 19 hours In vizor
  ROMÂNIA DEDICATĂ: Cum a rămas firma prietenului lui Iohannis singura în licitația pentru BMW-urile Poliției. Ori e dedicație, ori e pupincurism – ceea ce tot cu dedicație e
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu calfică drept ”haotică” și ”imbecilă” liberalizarea prețurilor la energie, măsură adoptată în Guvernul PNL și promovată de actualul ministru al Energiei, Virgil Popescu
 • Acum 20 hours General
  ÎNCĂ PATRU MAȘINI S-AU ÎNĂLȚAT ÎN RAIUL TINICHIGIILOR: Accident cu 4 mașini lângă Opera Națională
 • Acum 22 hours Eveniment
  NICI O ZI FĂRĂ MĂCAR UN ACCIDENT. Accident în lanț în Feleacu. Mai multe persoane duse la spital
 • Acum 23 hours Politica
  RECENSĂMÂNTUL ”CĂCĂSTOARELOR”. Românii sunt obligați ca, până la 30 octombrie, să-și declare fosele septice. Amenzile sunt foarte mari
 • Acum 2 days Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 2 days Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 2 days Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 2 days PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 days Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 2 days Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 2 days Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE