Afacerea zilei

Maternitatea Novogyn a făcut profit de aproape 500 MII EURO, anul trecut

Clinica medicală Novogyn Cluj-Napoca, înființată în 2014 de o echipă de medici cunoscuți, a avut anul trecut cele mai bune rezultate financiare de la începerea activității. Novogyn are patru asociați: Dan Mihu (25%), Răzvan Ciortea (25%), Daniela Mihaela Oancea (25%) și Mihăilă Sbîrciu (25%). Cei patru fac parte și din Consiliul de Administrație.

Anul trecut, Novogynpro SRL Cluj-Napoca (firma pe care funcționează clinica Novogyn) a înregistrat venituri totale de aproape 3,6 milioane euro față de 3 milioane euro în 2020 și aproape 2,8 milioane euro în 2019. În primul an de activitate, compania avea o cifră de afaceri de peste 562 mii euro.

Novogynpro SRL a încheiat anul 2021 cu un profit net de peste 493 mii euro, în creștere față de anul 2020 când profitul net declarat a fost de peste 320 mii euro. În urmă cu trei ani, clinica a avut un profit net de 279 mii euro. În primul an de activitate, Novogyn a înregistrat pierderi de aproape 93 mii euro.

Numărul de angajați a crescut de-a lungul anilor: de la 11 în anul 2014 la 37 în 2021.

Potrivit site-ului novogyn.ro, Centrul Medical Novogyn pentru Sănătatea Femeii este un concept nou, dedicat îngrijirii femeii și copilului, născut din dorința de a extinde calitatea serviciilor sub marca Novogyn și altor specializări. Centrul Medical Novogyn oferă servicii medicale multidisciplinare, care vin în completarea celor ginecologice, pentru pacientele Novogyn.

Acest sistem de îngrijire colaborativă, concentrat pe pacientă, este ghidat de o echipă de experți. Pe lângă ginecologi, la Novogyn profesează și medici din specializările Hematologie, Endocrinologie, Dermatologie, Senologie și Diabetologie, Pediatria și Ecografia de Șold.