Sanatate

Viceprimarul Dan Tarcea: „Mai funcționează două centre de vaccinare în acest moment, ultimele date pe care le am, erau 5 persoane care s-au dus să se vaccineze”

Scris de 898

În timp ce în țările europene mai civilizate se vorbește, de câteva săptămâni, cu îngrijorare, despre creșterea cazurilor de ”Deltacron” și ”Stealth Omicron”, chiar și despre o a doua doză booster, la noi, în Clujul ”smart”, unde rata oficială a incidenței la mia de locuitori nu scade sub 8, aleșii locali afirmă, obsesiv, că suntem pe un liniștitor platou. Un platouaș de viruși care nu se mai termină, deși îl consumăm zilnic, în toate locurile publice în care nu mai există niciun fel de obligații și de restricții. Și nici centrele de vaccinare nu mai sunt câte și ce au fost!

În declarațiile radiofonice, totul e bine și frumos, dar în cabinetele medicilor de familie e un asalt teribil al pacienților infectați și reinfectați cu noile tulpini, care nu mai îngrijorează pe nimeni, deși ar trebui.

„Cazurile de reinfectări după câteva luni de la trecerea prin boală sunt frecvente, ne vin foarte mulți astfel de pacienți, pentru că se infectează acum cu alte tulpini. În perioada asta e nebunie, parcă nu a mai fost niciodată așa, și Covid, și gripe, și răceli sezoniere!”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, un medic de familie, sub protecția măștii pe care nimeni nu mai este obligat să o poarte, nici măcar în mijloacele de transport în comun, în care călătorii suflă unul pe altul, înghesuiți unul într-altul la orele de vârf, ca sardelele.

Chestionat astăzi la radio în privința incidenței Covid-19 și a numărului centrelor de vaccinare din Cluj-Napoca, Dan Tarcea, viceprimarul municipiului, a declarat:

„Suntem într-un oarecare platou. Suntem deja de 2 săptămâni pe o variantă de platou. În momentul în care am scăzut de la 37,45 a fost o scădere abruptă până la 7, 9, după aceea am avut o ușoară creștere până la aproximativ 9 virgulă câteva procente și acum suntem la 8,54.

Cred că încă noi ar trebui să ne protejăm și să avem grijă unde mergem și cu cine intrăm în contact. Din fericire pentru noi, nu mai este la fel de gravă infectarea cu Covid și, până la urmă, cred că toate persoanele din România vor face cel puțin o singură dată Covid. Cel puțin o dată vor face Covid!

Mai funcționează două centre de vaccinare în acest moment, ultimele date pe care le am, erau 5 persoane care s-au dus să se vaccineze. Cred că vaccinul este soluția ideală pentru a scăpa cât mai repede de Covid, de a ne proteja de Covid, și cazurile grave care sunt și ajung în spitale sunt de persoane care nu au fost vaccinate împotriva acestui virus.

Am învățat în acești doi ani și jumătate să ne protejăm mult mai mult, am învățat să fim rezilienți, atât noi, ca și cetățeni, cât și companiile, cât și societatea civilă și autoritățile publice locale, deci, practic, împreună am învățat ca să fim mai rezilienți și să putem să trecem mai ușor și cu bine peste aceste experiențe neplăcute.”ULTIMA ORĂ

 • Acum 21 mins De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 1 hour Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 1 hour Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 2 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 3 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 3 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 6 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 7 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 7 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 20 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 20 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 23 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE