Politica

Mass-media, târâtă în războiul intern din PSD. Comisarul european Corina Crețu acuză PSD că își plătește atacurile asupra adversarilor din presă

Mass-media e târâtă din nou în războiul politic intern. Comisarul european Corina Crețu susține că se dau bani frumoși presei pentru ca adversarii lui Liviu Dragnea să fie călcați în picioare.

În urmă cu câțiva ani, același lucru îl făceau cei aflați la butoanele fondurilor publice, inclusiv PDL. Au fost dese acuzațiile că presa era folosită ca măciucă politică în războiale politicienilor și regretabil este faptul că așa-zisele organizații profesionale nu au luat niciodată atitudine să dezmintă aceste acuzații.

Presa independentă a scris în repetate rânduri despre contractele de publicitate ale instituțiilor și firmelor de stat în România, o practică similară cu cea din perioada de dinaintea aderării la UE.

Corina Crețu acuză acum partidul din care face parte, într-o postare pe Facebook, că direcționează către presă ”sume incredibile” prin intermediul ministerelor pentru ”denigrarea celor care nu se aliniază directivelor partidului”. Corina Crețu anunță că va intenta un proces împotriva PSD și a lui Codrin Ștefănescu, prin care le va cere să demonstreze ” cum trădez interesele naționale ale României”.

Afirmațiile Corinei Crețu vin pe fondul campaniei împotriva sa lansată de apropiații lui Liviu Dragnea – Darius Vâlcov, Codrin Ștefănescu, Rovana Plumb – care o acuză că nu transmite costurile reale ale realizării a trei spitale regionale cu fonduri UE. La rândul său, comisarul european susține că cei din PSD manipulează opinia publică și demonstrează că din 2014, anul în care a început proiectul pe hârtie, guvernele PSD nu au mișcat un deget pentru demararea acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *