Politica

Elena Udrea rămâne după gratii. Judecătorii din Costa Rica i-au respins cererea de eliberare

Elena Udrea rămâne în închisoare. Un tribunal din Costa Rica a respins cererea de eliberare a fostului ministru, scrie publicația AmeliaRueda. Elena Udrea a fost arestată preventiv în 3 octombrie, pentru două luni, și vineri s-a judecat cererea de eliberare.

Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că magistrații au respins cererea. Asta înseamnă că fostul ministru al Turismului va mai sta după gratii încă o lună.

Elena Udrea și Alina Bica, condamnate pentru corupție, au cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau arestului la domiciliu, dar potrivit sursei citate, această solicitare a fost respinsă.
Elena Udrea  se află în închisoarea Vilma Curling,cunoscută sub numele de Păstorul cel Bun, din 3 octombrie, când a fost arestată la cererea Interpol.

Fostul ministru își poate vedea fiica nou-născută de două ori pe zi, scrie site-ul de știri LaTeja.cr., care citează Ministerul Justiţiei din Costa Rica. 

România are la dispoziție două luni pentru a depune toate actele necesare extrădării. Dacă țara noastră depune toate actele, un alt tribunal costarican va judeca cererea de extrădare.

Potrivit publicației Amelia Rueda, dacă justiția costaricană decide extrădarea celor două, România mai are la dispoziție încă două luni pentru a realiza extrădarea propriu-zisă. Toate costurile cu extrădarea ar urma să fie suportate de țara noastră.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în orașul San Jose din Costa Rica. Cele două au fost arestate în timp ce se plimbau. Ambele femei au fost puse la dispoziția Tribunalului Penal de San Jose pentru procedurile legale necesare, mai arată comunicatul citat de El Pais.
Comunicatul oficial arată că cele două au fost arestate în urma colaborării biroului Interpol local cu serviciul de informații din Costa Rica.

 

 

sursa foto: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *