Jos palaria

Martisorul autentic promovat de Transilvania Fest

Asociatia Transilvania Fest organizeaza, incepand de maine, cea de-a doua editie a concursului “Martisorul romanesc realizat manual”.

Competitia, care urmareste sa promoveze si sa revigoreze traditia martisorului romanesc, se desfasoara pe doua categorii de varsta: copii si adulti. Organizatorii incurajeaza participantii sa inscrie in concurs unul sau mai multe martisoare realizate prin tehnici de lucru manual:  impletit, tricotat, crosetat, modelaj, pictura, insirat margele, fimo (pasta de modelaj), quilling (hartie colorata). Juriul va aprecia imbinarea motivelor populare romanesti cu tehnici moderne de realizare a martisoarelor.

Evenimentul contribuie la intarirea identitatii culturale si regionale si la transmiterea deprinderilor mestesugaresti in special catre tineri.

Pentru ca este al doilea an consecutiv cand asociatia propune o alternativa martisoarelor de serie, care nu au vreo legatura cu traditia romaneasca si pentru ca se implica in redescoperirea valorilor culturale din tara, Transilvania Fest merita un Jos Palaria!

Foto: magazinsalajean.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *