Din oras

Premiera pentru moda din Cluj: Lucian Broscatean participa la London Fashion Week

Designerul clujean Lucian Broscatean participa la London Fashion Week cu o colectie inspirata din moda metropolelor mondiale.

Expozitia va fi vernisata saptamana viitoare, la Londra si este organizata de British Fashion Council si este sustinut de catre Insitutul Cultural Roman (ICR).

“In cadrul proiectului expozitional care va avea loc la ICR Londra imi voi prezenta creatiile alaturi de Lana Dumitru, Ioana Ciolacu si Cristina Sabaiduc – trei designeri pe care, personal, ii apreciez foarte mult. (…) Voi participa cu o noua colectie gandita special pentru acest eveniment. E o colectie care se inscrie in demersurile mele creative din ultimii ani, avand o linie conceptuala – haine cu volumetrii atipice si detalii reformulate”, a explicat designerul Lucian Broscatean pentru Ziar de Cluj.

Expozitia este gandita astfel incat sa evidentieze cele patru identitati vizuale ale celor 4 designeri romani invitati. Hainele vor fi expuse intr-un mod neconventional, in conformitate cu directia curatoriala a expozitiei.

“Una din temele abordate este o constanta a proiectelor mele si anume investigarea noilor tipuri de lifestyle specifice metropolelor contemporane. Toate produsele pe care le concep pentru propria linie sunt versatile, au forme hibride, multe dintre ele sunt unisex. Mai mult nu doresc sa spun, ca sa ramana o supriza. Fiecare din designerii participanti vor veni cu creatii menite sa le reflecte filozofia brandului”, a dezvaluit Broscatean.

In prezent, Broscatean este designerul casei de moda create de  Irina Schrotter.

Designerul clujean sustine ca implicarea ICR Londra in promovarea modei din tara este de apreciat.

“Parteneriatul pe care ICR l-a facut cu British Fashion Council si faptul ca expozitia face parte din calendarul oficial al London Fashion Week sunt doua aspecte care ajuta foarte mult pentru promovarea modei romanesti”, a spus Broscatean.

Lucian Broscatean a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca. Pe scena de fashion a debutat in 2008, cu colectia “Nomadic Symptoms”. De-a lungul timpului, colectiile lui Lucian Broscatean au fost prezentate atat in Romania, cat si in Europa, designerul a participat de cinci ori consecutiv la Mercedes-Benz Berlin Fashion Week.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *