Analiza

Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?

Vestea că Clujul, prin incompetența politică a lui Boc și Tișe, a fost scos acum două zile din proiectul investiției de 60 de milioane de euro a Cloud-ului Regiunii Nord-Vest, și că proiectul, de o importantă strategică/vitală/multilateralimportantă se va face în Beclean (jud. Bistrița-Năsăud) nu s-a spart în presa locală clujeană, bine plătită pe „colaterale” de „șefii Clujului”.

Ziar de Cluj însă are mai mult decât o simplă știre tristă. Avem detalii și documente care arată în ce hal de îngâmfare au ajuns cei doi „lideri”. Că sunt îngâmfați în viața personală, să le fie de bine, dar îngâmfarea lor politică și administrativă aduce deja prejudicii vizibile și cuantificabile Clujului.

E mai lungă analiza mea, nu e dedicată bocalăilor, ci celor care se gândesc cu preocupare cinstită la viitorul corect al Clujului.

În acest moment, Clujul geme sub gunoaiele neridicate de Supercom, noua firmă de casă a „șefilor de la Cluj”, compania de salubritate care a câștigat monopolul pe gunoaie nu numai pe municipiul Cluj-Napoca, ci pe întreg județul.

(sursa colaj – Stiri de Cluj)

Sunt cele mai grele timpuri pentru primarul Emil Boc și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, timpuri ale contestării totale de către opinia publică: și-o iau în freză peste tot, pe Facebook, în comentariile ziarelor, pe grupurile societății civile. Și adevărul e că și-o și merită: amândoi plătesc facturile tuturor minciunilor și nereușitelor din ultimii ani și e greu de spus dacă vor mai pupa alte mandate, după atâția ani de dominare și îngâmfare politică.

Pe de o parte, Emil Boc este praf din punct de vedere mental, ne spun pe surse apropiații săi din primărie: e iritat și zbiară mai mereu, copleșit de criticile venite de peste tot și de unde nu se așteaptă. În orbirea lui, insistă cu cheltuiala stupidă și înfricoșător de inutilă a metroului, deși „clujegnii” îi spun clar prin toate mijloacele că, de banii aia, ar prefera să aibă parcări, creșe, spații verzi și nu betoane, parcuri, troleibuze moderne, aer curat de respirat, locuințe sociale…

E singur, nu mai are încredere în nimeni, nu mai are echipă, Tarcea și Surubaru sunt niște idioți, pe Diana Apan a aburit-o nea Emil că ba, vino, ba, du-te, așa că și roșcata s-a săturat să fie guma de mestecat a primarului, Adi Chircă n-a depășit stadiul de conțopist cumincior de când a făcut în pantaloni că l-au arestat pe Apostu, Iulia Perșa face celulită din aia bună de funcționară plictisită, are zero relații cu presa care îl critică pe nea Emil și își pune poze pe Facebook cu nepoata primarului, Lala Boc, căprioara cu drive sexual mai mare ca cămila (dublu sic!).

Emil Boc s-a transformat într-un paparici, un grad mai jos decât împăratul aflat în cucu’ gol. Promisiunile nerealizate i se sparg în cap, oamenii se prind că e un nesimțit mincinos și nepăsător față de nevoile lor, pe Boc îl interesează doar să stea la poză, doar să bifeze o „acțiune”.

Să vă dau un exemplu, foarte relevant pentru subiectul ce va începe mintenaș (după ce îl analizez și pe domnul Tișe). Îl știți pe nea Emil, are mereu în gură numai dume și laude, numai realizări false și promisiuni nerealizabile. Acum câteva zile, un clujean posta pe grupul Clujul Civic niște poze absolut șocante cu un copilaș de etnie rromă de la Pata Rât, groapa de gunoi a orașului condus de Boc. Era mâzgă de la zăpada firavă și noroiul imens, era un frig de crăpa smalțul dintelui și bietul copil călca desculț în mâzga aia… imaginea tălpicilor de prunc nevinovat și lipsit de șansă i-a făcut pe mai mulți clujeni (și pe mine) să se mobilizeze și să doneze bani pentru a lua câteva zeci de perechi de ghetuțe pentru copiii de la Pata.

Lui Boc nu îi pasă de Pata Rât în realitate, dar, când e să se dea mare pe la casele bogaților, se folosește de sărăcia rromilor de la groapa de gunoi pe care îi „include” în proiectele lui fantasmagorice. Eu n-am uitat când, acum doi ani jumate, nesimțitul se lăuda pe social media că a pus internet la Pata. În țărănia lui narcisistă, a avut tupeul și să se folosească în laudele sale de drama unor oameni amărâți. Dacă Boc a zis pe Twitter că proiectul lui e „incluziv” și că a pus net, înseamnă că, dintr-o dată jegul și mirosul pestilențial din groapă au dispărut, că cei 3000 de rromi au ce mânca, că pruncii sunt gata școlarizați, că nu mai e nicio problemă de mediu în zonă?! În fapt, totul e mai rău că acum doi ani și jumătate. Și știți ceva? Nici rahatul ăla de țeavă de internet nu merge ca lumea… Tipic Boc.

 

De cealaltă parte, Alin Tișe pare că a îmbătrânit și politic, și fizic. A intrat în aceeași zodie iritată a „le știu eu pe toate” în care se află deja Boc de mai mulți ani, deși a promis la începutul acestui nou mandat că vom vedea un „alt” Alin Tișe decât cel impulsiv și amenințător din trecut. Într-adevăr e altul, dar în sensul că și-a schimbat numele de naștere, renunțând la Păunel, ca să nu îl mai ia în tărbacă adversarii. Și, într-adevăr e altul, fiindcă până acum câțiva ani, zbiera și amenința (mai ales ziariștii), dar măcar se vedea că se străduie să facă și să dreagă.

De când a luat noul mandat de președinte… nimic. Nici măcar eternele bătăi cu David Ciceo nu mai există. Fiindcă Tișe nu îl putea bate pe Ciceo sub nicio formă, darămite să îl scoată din Aeroport, s-a resemnat și a renunțat. Ne-am zis, nu-i bai, are mai mult timp pentru județ, când colo, activitatea lui e tot mai anemică, se limitează la niscaiva ședințe și, în rest, nimeni nu știe ce face Tișe pentru județ. Asta pentru că Tișe spune doar presei ce face, prin emailuri groaznic de clișeiste, presa aruncă la gunoi mesajele de la departamentul de comunicare și aia e.

După ce a furat de la PSD toate scursurile de primari trădători, Tișe nu are a se teme de probleme: conduce CJ Cluj ca un vătaf luminat, are o majoritate care îi permite chiar și să nu vină la job.

Dar Tișe a pierdut enorm în ceea ce privește anvergura sa în „peneleu’ mare”. Acțiunile sale șovăitoare din scandalurile Ludovic Orban și Câțu, când a avut poziții foarte ok, dar a trebuit să se „conformeze” intereselor lui Boc și ale organizației PNL Cluj, l-au cam demoralizat. Și ne-au arătat nouă, pulimii, că tot Buda și Boc decid pentru PNL Cluj, că tot ei taie din pită și îi dau ce vor din ea și lui.

Ilie Bolojan, omologul său de la Bihor, rupe normele de când a intrat în mandat, Tișe pâlpâie un fum din trabuc, își face singur filme și cam atât.

Radu Moldovan, omologul său de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, rupe cu dinții din bugetele de dezvoltare de la București și creează cea mai modernă infrastructură medicală din Transilvania. Tișe își spune sieși privindu-se în oglindă că „într-o zi” o să termine catralioane de spitale monobloc, regional-cosmice, dar acest „într-o zi” se lasă așteptat de peste un deceniu.

Boc și Tișe sunt tot mai izolați în PNL-ul mare, au fost lăsați cu chiloții în vine când să muște din PNRR hălci importante, cineva acolo „sus” la București nu îi mai iubește, nu mai pică pe spate la amenințările lor sâsâitoare despre forța electorală a Clujului.

Ca în poza de mai jos, cam neartistică din cauza mea, un nepriceput într-ale Photoshop, Boc și Tișe sunt azi, în climaxul maturității lor politice, doi elevi de școală primară cu gură mare, smiorcăindu-se ipocrit că Clujului nu i se recunosc meritele, când, de fapt, adevărul e că ei nu mai contează.

 

De vreo săptămâna, Tișe și Boc latră pe la presa de casă cum că Clujului nu i se acordă DREPTUL, probabil senioral, de a fi gazda Cloudului Regional al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, investiție de circa 60 de milioane de euro.

  • Proiectul are o valoare de 60 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest. 30 de milioane de euro sunt pentru partea de Cloud Regional, restul – pentru realizarea părții de software. Serviciul de Telecomunicații Speciale va implementa proiectul, iar județele partenere vor oferi sprijinul necesar pentru partea de software și de migrare a bazelor de date.

Știau ei ce știau.

Parteneriatul din care FĂCEAU parte Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), ca lider de proiect, şi judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj a stabilit deja de comun acord cu majoritatea membrilor că județul Bistrița-Năsăud va primi onoarea de a găzdui acest cloud care se va realiza în localitatea Beclean, condusă de primarul Nicolae Moldovan, un tip destoinic care a făcut minuni în ultimii 10 ani acolo.

De ce am zis că FĂCEAU parte și nu FAC parte? Fiindcă, între timp, Clujul, prin decizia de vătaf a lui Tișe s-a retras din parteneriat. Cum? Nu s-a prezentat la semnarea parteneriatului, supărându-se ca măgarul pe sat că de ce nu a luat Clujul tortul, ci Bistrița-Năsăud.

Am aflat prima oară asta de pe pagină de facebook a lui Ionel Bogdan, tânărul președinte al CJ Maramureș, liberal ca și Tișe. Și anume că vineri, 3 februarie, la Baia Mare au fost la semnat toți președinții de CJ-uri din regiunea nord-vest, așa cum se discutase deja. Domnul Tișe a făcut notă discordantă. Ce jenant!

Și știți de ce e jenant? Pentru că, pe lângă prezențele importante ale șefilor de Consilii Județene din regiunea nord-vest, au mai fost prezenți doi oameni de o importanță vitală pentru proiect: ditamai șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale, Ionel Sorin Bălan, și unul dintre cei mai importanți miniștri din actualul guvern, ca să nu zic că e cel mai smardoi ministru liberal, Marcel Boloș.

Nu mă credeți? Luați cu poze, că așa discutăm noi, cu dovezi.

Vă dați seama ce de căcat e faza?

Ditamai Bolojan, omul care, ca primar al Oradiei, a făcut minuni administrative, și care ca președinte de CJ a rupt normele la Bihor, a fost prezent cuminte și civilizat, prințul de Cluj Alin Tișe, nu.

În locul domnului Tișe, care sunt convins că o ține pe a lui și în ceasul 14, io m-aș ascunde de jenă. Și asta pentru că am niște documente în exclusivitate care arată că absența sa de la întâlnirea din 3 februarie nu e singurul semn de îngâmfare îngrozitoare, ci că Tișe și Boc au făcut și circ penibil semnând niște documente de toată jena, în speță s-au zborșit în acte oficiale la adresa STS și ADR-NV, ca și cum toți ar fi proști, numai dumnealor ar fi deștepții pământului.

Aveți răbdare că vă arată Alexa totul.

Domnul Tișe știa încă din 25 ianuarie că Clujul a pierdut cloud-ul în favoarea județului Bistrița-Năsăud, mai precis că el se va înființa în municipiul Beclean.

Aveam și clădire potrivită deja să-i dăm drumul. Pe principiul că Clujul a luat destul s-au coalizat toți împotriva Clujului și au spus trebuie să-l ducem în altă parte. Este chiar ridicol de-a dreptul. N-au găsit altă locație decât un sătuc din Bistrița. Despre asta vorbim, orășelul acela este un sătuc. Vă dați seama dacă la modul acesta se gândește.

Ditamai Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, anunțase, la început de ianuarie, la o întâlnire cu reprezentanții Regiunii Nord-Vest, construirea unui Cloud Regional. Atunci s-a discutat că acesta să se construiască în orășelul Beclean din Bistrița-Năsăud, lucru pentru care au votat majoritatea membrilor din parteneriat.

În ciuda acestui fapt, Tișe nu a fost mulțumit cu decizia care, cel mai probabil, a fost una POLITICĂ, de vreme ce însuși ministrul LIBERAL Marcel Boloș a agreat-o și bătut-o în cuie. Să vii tu, Alin Tișe, și să te apuci să jignești Becleanul că e un „sătuc” amărât, ne arată cam la ce nivel de eleganță și înțelegere face politică și administrație președintele CJ Cluj: puțin mai sus de a unui primar de comună.

Râd azi toți președinții de CJ-uri din Regiunea Nord-Vest de iritarea stupidă și îngâmfată a domnului Tișe, căci ei știu deja că totul se stabilise la nivel mai mare decât Tișe, adică, deh, că opinia domnului Tișe nu a contat nici cât o ceapă degerată.

Stați că nu e totul.

Mai trece o zi și apare și domnul Boc, primarul stelar din Cluj-Napoca, și se apucă și el de jignit, de la înălțimea (sic mic!) edilului care conduce o metropolă plină de academicieni și mustind de proiecte europene (adică nici vorbă), am numit Cluj-Napoca. La un post de radio local unde este țucălărit în fund pe factură, domnul Boc zice meltenește:

„… dar când ai Silicon Valley al Europei la Cluj, cea mai mare concentrare de IT-iști din UE pe metru pătrat, te duci la Beclean pe Someș (…) Să lăsăm pe fiecare să fie bun la ce este, cizmarul la pantofi, croitorul la haine, etc. Nu amestecăm să punem pantofar șef la IT. E caraghios…”.

Cum ar veni, ați înțeles, ăia din Beclean îs niște țărănuși, iar el e mare domn!

Păi, mai, liderilor, mai, edililor, dacă erați așa de tari, de ce nu ați luat proiectul?

Ca doi tocilari rămași fără premiul intitulat „MISECUVINE”, Tișe și Boc s-au apucat de părat și făcut scrisorele. Nasol e că au angajat în aceste documente oficiale atât renumele Clujului, cât și instituțiile pe care le conduc, ca niște boieri politici ce scriu la sultan că-s nemulțumiți.

Mai întâi, s-au dus să pârască la STS. Adresă oficială, nene, cu „argumente” de genul: toar’șu’ Seteseee, da’ țăranii din regiune s-au coalizat împotriva noastrăăăăăă! Ahahaha, cred că au râs aia și cu curu’!

Auziți, onorabili cititori, că ei au spații gata pregătite! Ahahaha, ce? Tetaroamele falimentare rămase? Sau CREIC – din poza de mai jos? Nu știți ce e CREIC? E Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, un proiect falimentar marca Boc.

Eu vă zic cu sinceritate că domnul Tișe s-a gândit să ofere STS-ului întreaga Cluj Arena. De ce? Păi, pe acoperișul de la Tribuna 2 plouă și să cacă ciorile prin găuri, iar gazonul nu e bun nici de însămânțat cannabis. Măcar să fi pus o copertină STS peste stadion și să bage acolo hard-disk-urile, nu?

Ambițios nevoie mare, domnul Tișe a ținut să facă circ și pe alte canale, să afle toate administrațiile din regiunea Nord-Vest cât de penibili pot fi „șefii de la Cluj”.

Dacă există majoritate și consens în parteneriat, plus acord politic de la Guvern, iar domnul Tișe și domnul Boc nu-s de acord, trebuie oprit TOTUL. Hahahaha, incredibil, suntem în 2023 și băieții ăștia se cred pe vremea lui Băse!

Problema e alta. Nasoală problema. Parteneriatul a fost ratificat oficial și, nasol de oficial, Clujul nu face parte din acest proiect de o importanță vitală pentru viitorul județului și al regiunii.

Cine plătește pentru gestul vătafilor Boc și Tișe? De ce trebuie să sufere clujenii pentru impotența lor politică sau pentru că șeful Guvernului și președintele PNL Nicolae Ciucă nu îi bagă în seamă?

Ce preocupați sunt acum domnul Tișe și Boc că au pierdut un proiect de 60 de milioane de euro și că nu își mai pot pune sinecuriști de la partid să îl gestioneze! Cum li se pare lor AZI că Clujul „merită”, că Clujul e văduvit, dar nu schițează o consoană pe gurițele lor îngâmfate despre faptul că, „în garda lor”, când erau și mai mari și mai tari, Clujul a pierdut centrala regională a Anti-Fraudei și centrala regională a Vămii?!

De ce m-aș ascunde în casă vreo două săptămâni în locul lor? Fiindcă prezența lui Bolos și a șefului STS care au semnat parteneriatul regional fără Cluj, ne arată cât de puțin valorează tânguirile lui Tișe și Boc în fața greilor din PNL și din „sistem”.

Eșecul lui Tișe și Boc este și un eșec al alegerilor lor. În timp, Boc și Tișe au dus la București în guvern sau instituții strategice numai curve sinecuriste, numai moisini și sărmași, abrudani și pintilii.

V-au tras-o, bihorenii, băi, clujenilor! Bolojan și l-a urcat pe Boloș încet și sigur, ca un Cadillac, exact unde trebuia, iar Boloș e monument de competență, nu agarici de Lidl ca Mirciulică Abrudan.

V-au tras-o moroșenii de v-au rupt, cu bășinile voastre de clujeni, băiatul ăla, Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, v-a arătat ce înseamnă eleganță și pragmatism. A organizat la el totul, civilizat, decent, cu ochii spre viitor. Voi? Tot in precambrian cu mentalitatea!

V-au tras-o bistrițenii de v-au cocoșat, hahaha, aia, tărănușii pe care i-ați desconsiderat, au lăsat gravidă și mireasa, au furat și plicul, și au schimbat și restaurantul, ahahaha, mor de râs!

Băii, v-au tras-o până și sălăjenii, nu există așa ceva, și-a băgat-o Bode până la cotor în Cluj, cu tot cu marele sălăjean „Danel” Buda, ciobanul PNL Cluj!

Am ajuns să fim conduși de niște marțafoi cu gură mare ce deja dăunează Clujului.

Ne conduc niște mici. Și nu de înălțime.