
La 5 februarie 1953, omul politic Iuliu Maniu – unul dintre principalii artizani ai unirii Transilvaniei cu România, a murit în închisoarea din Sighet, în care au fost aruncat de regimul comunist. Au avut loc comemorări atât în localitatea natală, bădăcin, din județul Sălaj, cât și la Cluj-Napoca.
- Tot azi se împlinesc zece zile de la ghiolbănia făcută cu statuia lui Iuliu Maniu sub administrația ex-uaseceristului Emil Boc
La Cluj a avut loc o slujbă religioasă de pomenire, la Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX din Piața Cipariu. Ulterior, clujenii au depus coroane de flori și au aprins lumânări la statuia lui Iuliu Maniu din apropierea Bastionului Croitorilor.
Dacă la inaugurarea statuii, Emil Boc s-a dus să sugă ceva imagine, plantându-se în poze, ca mai jos:

După gafa impardonabilă făcută cu statuia, măcar a avut bunul simț să stea acasă. Mai rar.
Nici măcar pe pagina de Facebook a micului ex-utecist, devenită pagină oficială de comunicare a municipalității, nu s-a zis nici pâs cu privire la comemorare. Păi cum să zică urmașul neamului afat în dușmănie cu Șușmanii ceva despre un luptător anticomunist și un întregitor al României Mari?! El poartă Tricolorul numai când se poate cățăra pe el.
Dar i-au pus în comentarii clujenii fotografii și filmulețe cu ”iarna pe ulițele” mărețului oraș care nustește de IT mai ceva ca pantofarul de clei.
https://youtu.be/nYdRpSm8Oo8