Politica

Marcel Ciolacu: ”Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, despre declaraţia comună a Parlamentului, care sa fi adoptată într-un plen comun, că va include şi elemente din sancţiunile impuse la nivelul Uniunii Europene, pentru Federaţia Rusă şi a precizat că trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti.

Preşedintele PSD a afirmat la sediul PSD că a vorbit cu Florin Cîţu şi în declaraţia comună ce va fi adoptată în plenul comun al Parlamentului de luni ”vor veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul UE”.

„O declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare, un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că a avut o discuţie cu ministrul de Interne, despre situaţia de la graniţă. ”Am înţeles că blocajul este în partea ucraineană, lipseşte personalul astăzi s-a sublat personalul în vamă ca să nu mai staţioneze în zona românească. Şi în zona Tulcea sunt probleme, dar la fel, mi s-au dat şi poze, mai mult în zona ucraineană”, a spus el.

Preşedintele PSD a precizat, despre pregătirile pentru primirea refugiaţilor, că foarte mulţi nu rămân pe teritoriul României.

Despre sancţionarea firmelor ruseşti de pe teritoriul României, Ciolacu a spus:

Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oamenilor de afaceri ruşi”, a afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *