Din oras

1,5 MILIOANE EURO costă curățarea pâraielor din Cluj-Napoca. Primăria reia licitația de anul trecut

Primăria Cluj-Napoca reia licitația din decembrie 2021 privind curățarea, întreținerea și decolmatarea rigolelor de apă din municipiu. Durata acordului cadru este de 4 ani și are valoarea de aproape 7,8 milioane lei (aproximativ 1,5 milioane euro).

Lucrările de decolmatare constau în curăţarea, întreţinerea, decolmatarea cursurilor de apă aflate în administrarea municipiului Cluj-Napoca, respectiv Calvaria, Ţiganilor I, Ţiganilor II, Popilor, Becaş, Murători, Zăpodie, Valea Chintăului, Canalul Morii, Nadăş, Valea Seacă și Lomb. Aceleași lucrări presupun curăţarea şi întreţinerea rigolelor de colectare a apelor pluviale, inclusiv a rigolelor transversale si longitudinale existente pe raza municipiului Cluj-Napoca, de depunerile aluvionare, cu utilaje specifice acestor lucrări.

Conform caietului de sarcini, activitatea se va desfăşura punctual, numai acolo unde situaţia se impune.

Lucrările de curăţare şi întreţinere constau în îndepărtarea vegetaţiei acvatice, precum şi curăţirea şi întreţinerea rigolelor de colectare a apelor pluviale.

Întreținerea luciului de apă se va face cel puțin o dată pe săptămână. Totodată se va monitoriza zilnic traseul canalului în vederea evacuării plutitorilor și a deșeurilor aruncate în canal.

Materialul rezultat din decolmatare se va transporta și va fi depozitat numai în locuri special amenajate conform legislației în vigoare. Transportul se va face cu utilaje care să nu permită scurgeri de material pe carosabilul străzilor.

În locurile în care se va săpa cu excavatorul, depozitarea pământului rezultat în urma excavării va fi făcută în locuri accesibile încărcării acestuia în vederea asigurării transportului.

În acest context, vă reamintim că Someșul este permanent încărcat cu gunoaie care vin din amonte. În ciuda acțiunilor periodice de curățare și a barajului gonflabil montat în cartierul Grigorescu, imaginea râului care traversează orașul este aceeași de ani de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *