Politica

Marcel Ciolacu, prima reacție la greva de avertisment a profesorilor: ”Aș vrea totuși o abordare responsabilă față de copiii noștri”

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din educaţie au anunţat, marţi, că vor declanşa greva generală din 22 mai. Ea va fi precedată de o grevă de avertisment, miercuri, între orele 11.00 şi 13.00. Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că vor exista discuții cu liderii de sindicat pe această temă în cursul zilei de joi.

”Am avut o discuție cu unul dintre lideri. Presupun că în cursul zilei de joi voi avea și o întâlnire. Este posibil să fie o discuție cu dl Nicolae Ciucă. (…) Aș vrea totuși o abordare responsabilă față de copiii noștri, față de actul de învățământ și o abordare ținând cont că până în luna ianuarie Parlamentul României va trebui să vină cu o nouă lege a salarizării și cred că acesta este contextul logic în care trebuie să ne încadrăm”, a spus Ciolacu.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/1003055707294992/

”Am depășit o pandemie, o criză energetică, sper să depășim și această inflație și trebuie să ne așezăm toți la masă și să avem o abordare responsabilă. Abordările în care fiecare apucă ceva după interesele lui după 30 de ani de democrație cred că e cazul să fi luat sfârșit”, a mai declarat șeful PSD.

Criticile lui Ciolacu vin după ce marile sindicate din Educație au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală.