General

SĂ VEDEM! Alin Tișe: ”În curând vom avea finanțare pentru Spitalul Pediatric Monobloc”

”Vă dau o informație în premieră. În curând vom avea finanțarea pentru Spitalul Monobloc de Copii. Va fi cel puțin pentru o perioadă de 1,2,3 ani, depinde cât vom putea lucra. Acum câteva luni nu a primit finanțare pe PNRR. Am rămas pentru a primi finanțare pe o altă axă. V-am spus atunci că durează câteva luni. În sfârșit acum vom primi bani pentru Spitalul de Copii. Va fi o mare realizare pentru Cluj să aibă un spital de adulți la standarde europene, mă refer la Spitalul Regional, și să ai și spital de copii. Centrul de Transplant nu are decoamdată finanțare, dar sperăm să obținem și acolo banii”, a declarat Alin Tișe, în această dimineață,la un radio local.

  • ”Speranța mea este că peste o perioadă scurtă de timp o să putem anunța că Spitalul Pediatric Monobloc va fi pe lista finanțărilor pentru Programul Operațional care va urma. Ca și noutate pot să anunț că se lucrează la acestă listă și la obiectivele din sănătate. Speranța mea este că el va fi finanțat. Ieri după-amiază și azi dimineață am avut o conversație cu prim-ministrul Nicolae Ciucă pe acest subiect. Am reluat rugămintea și dorința de a face acest obiectiv, iar premierul mi-a garantat că Guvernul va avea atenție maximă și că va fi un obiectiv prioritar”, spunea Tișe, la o emisiune de chitanțier, în urmă cu două săptămâni.

Dacă vor fi fonduri, primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul Borhanci. Acesta va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Ținem pumnii!