Politica

Marcel Ciolacu este revoltat: ”Noi ne omorâm singuri industria”

Scris de 295

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză că România îşi omoară singură industria. Declaraţia sa vine în contextul preţurilor crescute la energie. Ţara noastră nu poate pretinde să fie competitivă cum este Germania spre exemplu, cea mai puternică economie a Europei, atât timp cât România are energie mai scumpă decât în această ţară.

”Proiectele au rămas la secretariatul general al Guvernului, la domnul Marian Neacşu, care are discuţii pentru legislaţia secundară cu producătorii, cu distribuitorii, cu furnizorii, cu absolut toată lumea în acest moment.

Din punctul meu de vedere, nu poţi să ceri să ai, economic, o competitivitate ca a Germaniei când tu ai preţul la energie mai mare decât în Germania. Noi ne omorâm singuri industria”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Antena 3, duminică seară.

Preşedintele PSD a mai declarat că ar fi fost bine ca o cantitate mai mare de energie să fi fost deja contractată pentru anul 2023.

Marcel Ciolacu vine şi cu o veste bună pentru români. Având în vedere noile reglementări din domeniul energie electrice ce vor fi introduse acum de Guvernul PNL-PSD-UDMR, produsele alimentare se vor ieftini, iar inflaţia urmează să scadă în 2023.

Tot în contextul crizei din energie, preşedintele PSD a fost întrebat despre Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei.

Marcel Ciolacu spune că nu este un ”fan” al lui Virgil Popescu, iar despre posibila schimbare din funcţie a acestuia, a declarat sec: „=”O să vorbim la rotaţie”.

Tot în aceeaşi emisiune, Marcel Ciolacu i-a înţepat pe colegii de guvernare din PNL, despre care spune că ar trebui să-şi recunoască greşelile.

”În 2021 nu s-au mărit pensiile în guvernarea de dreapta, nu s-au mărit cu niciun leu, cu niciun procent. Asta este adevărul, dacă vor să-l recunoască. (…) Eu nu mai intru în dispute cu cei de la PNL, dacă se recunoaște că s-a greșit. (…)

36% a fost datoria publică lăsată de PSD. Când am intrat la guvernare cu PNL și ne-am asumat Finanțele, am găsit o datorie de peste 48%. S-au făcut împrumuturi în acea perioada a guvernării de dreapta de 200 de miliarde de lei. E un adevăr. (…)

Nu este un reproș, sunt niște adevăruri. Ar trebui să recunoască, în loc să stea pe Facebook și Instagram, sunt date publice, nu sunt inventate de Ciolacu”, a declarat preşedintele PSD, duminică seară.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 7 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 7 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 9 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 10 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 10 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 11 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE