Politica

Marcel Ciolacu este revoltat: ”Noi ne omorâm singuri industria”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză că România îşi omoară singură industria. Declaraţia sa vine în contextul preţurilor crescute la energie. Ţara noastră nu poate pretinde să fie competitivă cum este Germania spre exemplu, cea mai puternică economie a Europei, atât timp cât România are energie mai scumpă decât în această ţară.

”Proiectele au rămas la secretariatul general al Guvernului, la domnul Marian Neacşu, care are discuţii pentru legislaţia secundară cu producătorii, cu distribuitorii, cu furnizorii, cu absolut toată lumea în acest moment.

Din punctul meu de vedere, nu poţi să ceri să ai, economic, o competitivitate ca a Germaniei când tu ai preţul la energie mai mare decât în Germania. Noi ne omorâm singuri industria”, a declarat Marcel Ciolacu pentru Antena 3, duminică seară.

Preşedintele PSD a mai declarat că ar fi fost bine ca o cantitate mai mare de energie să fi fost deja contractată pentru anul 2023.

Marcel Ciolacu vine şi cu o veste bună pentru români. Având în vedere noile reglementări din domeniul energie electrice ce vor fi introduse acum de Guvernul PNL-PSD-UDMR, produsele alimentare se vor ieftini, iar inflaţia urmează să scadă în 2023.

Tot în contextul crizei din energie, preşedintele PSD a fost întrebat despre Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei.

Marcel Ciolacu spune că nu este un ”fan” al lui Virgil Popescu, iar despre posibila schimbare din funcţie a acestuia, a declarat sec: „=”O să vorbim la rotaţie”.

Tot în aceeaşi emisiune, Marcel Ciolacu i-a înţepat pe colegii de guvernare din PNL, despre care spune că ar trebui să-şi recunoască greşelile.

”În 2021 nu s-au mărit pensiile în guvernarea de dreapta, nu s-au mărit cu niciun leu, cu niciun procent. Asta este adevărul, dacă vor să-l recunoască. (…) Eu nu mai intru în dispute cu cei de la PNL, dacă se recunoaște că s-a greșit. (…)

36% a fost datoria publică lăsată de PSD. Când am intrat la guvernare cu PNL și ne-am asumat Finanțele, am găsit o datorie de peste 48%. S-au făcut împrumuturi în acea perioada a guvernării de dreapta de 200 de miliarde de lei. E un adevăr. (…)

Nu este un reproș, sunt niște adevăruri. Ar trebui să recunoască, în loc să stea pe Facebook și Instagram, sunt date publice, nu sunt inventate de Ciolacu”, a declarat preşedintele PSD, duminică seară.