Eveniment

Mandatul lui Emil Boc se îndreaptă spre un dezastru: Clujenii nu vor să se recenzeze, iar primarul nu pune recenzori la dispoziție

Cu Emil Boc primar, Cluj-Napoca ar putea ajunge să nu mai aibă peste 320.000 de locuitori, așa cum era la recensământul din 2011, ci mult mai puțin. Clujenii nu vor să se recenzeze, iar primarul nu a pus recenzorii necesari la dispoziție, deși este obligat de OUG 19/2020. Doar, în Cluj-Napoca, din Însuși El izvorăște Legea.

Numai 62% din locuitorii municipiului Cluj-Napoca au fost recenzați până acum, în cadrul Recensamântului Populației și Locuințelor, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, citat de Agenția de Presă Rador.

Astfel, în municipiu ar mai fi de recenzat încă aproximativ 100.000 de persoane. La nivel național, din populația țintă estimată de 19 milioane de locuitori, 88,3% a fost deja recenzată.

Perioada de recenzare s-a prelungit pâna pe 31 iulie, iar cei care nu s-au recenzat se pot prezenta la punctele fixe organizate de primării.

  • Clujul este unul dintre județele codașe, sub media națională, cu doar 83,3% populație recenzată, semn că autoritățile nu și-au dat interesul pentru cel mai important eveniment al anului, recensământul determinând politica publică în următorii 10 ani, precum și alocările bugetare.

O situație dezastruoasă este și în Sibiu, dar mai ales în București, codaș la recensământ, Ilfov, Iași, Timișoara și Constanța.