Din oras

Malul Somesului, readus la viata in acest weekend

Astazi s-a deschis Pavilionul Somes Delivery, o constructie temporara care incearca sa ofere o noua perspectiva asupra raului care strabate Cluj-Napoca. In acest weekend aici vor avea loc dezbateri, prezentari, ateliere si expozitii. Alaturat, in capatul strazii Dragalina, functioneaza si o terasa, unde vor fi concerte de muzica live si proiectii de film.

Pavilionul Somes Delivery, amenajat in imediata apropiere a Podului Horea, incearca sa creeze o legatura intre Cetatuie, malul verde si apa. Are si o latura functionala, astfel ca in aceste zile vor avea loc aici dezbateri, prezentari, ateliere si expozitii

Organizatorii – Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania – au incercat sa creeze o poveste a zonei situate intre Podul Napoca si Podul Horea. In imediata apropiere a Podului Elisabeta, a fost amenajata o alee pe mal. Terasa Atelier a fost, de asemenea, amenajata pe spatiul adiacent apei de pe strada Dragalina, din vecinatatea Astoria. Aici vor avea loc o parte din evenimentele Somes Delivery 2015, iar intre orele 19:00 și 22:00 cei prezenti vor avea parte de muzica live.

Un lucru inedit este aparitia primului traseu pentru pietoni intr-o zona pana acum inaccesibila. Pe malul drept al Somesului, Teatrul Maghiar de Stat si Universitatea Tehnica au renuntat la garduri si au amenajat un traseu pietonal pe terenurile proprii, accesibil astazi si maine.

Tot astazi, pe terasa Atelier de pe malul Somesului vor avea loc proiectii de filme ale festivalului international Tres Courts, dar si demonstatii de capoeira si un atelier de percutie.

Maine, programul va incepe cu activitati pentru cei mici. De la ora 13:00, în curtea teatrului, copiii vor putea descoperi cum reciclarea poate fi distractiva prin  activitațile din cadrul „Dopi-Dop și Stropi-Strop”, în care vor crea marionete din materiale reciclate.

Iubitorii muzicii tradiționale sunt invitați la o „Hora urbana” la ora 17.00. Cele doua zile de evenimente se vor încheia cu o degustare de vinuri (ora 19:30) și un recital de cântece din spectacolul „Les Miserables” (ora 21:00), ambele în curtea Teatrului Maghiar.

„Miza acestei prime ediții Someș Delivery este o apropiere între oameni și râu, oferind noi modele de amenajare și de activare prin evenimente dedicate comunitații, modele care în timp, cu acordul riveranilor și al autoritaților, ar putea deveni permanente”, transmit organizatorii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *