Din oras

Zizou, catelul batut de proprietar si salvat in toiul noptii de iubitorii de animale, a fost adoptat in Germania

Povestea a 8 tineri curajosi care s-au pornit in toiul noptii in salvarea unui pui de caine schingiuit de proprietar, dupa ce apelul catre autoritati a esuat, a impresionat mii de iubitori de animale.

Catelusul, de doar 2 luni si jumatate, a fost batut de proprietar atat de tare incat i-a rupt piciorul. Auzind plansetele lui, unul dintre vecini a cerut ajutorul pe un grup de Facebook destinat iubitorilor de animale. Voluntarii de acolo au mers la fata locului si au luat cainele, l-au dus la veterinar, unde a fost tratat.


Catelul a fost apoi adoptat temporar de Liviu Alexa, iar Raisa Ludosan i-a gasit un camin permanent in Germania, prin asociatia ei. Acum Zizou, asa cum a fost botezat catelul, este fericit la o familie in Germania.

Reamintim ca in urma articolului publicat de Ziar de Cluj departamentul Politia Animalelor din Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj a inceput o ancheta, iar proprietarul catelului a fost amendat.

“S-a ajuns la concluzia ca domnul Pali Mihaita (foto) a aplicat rele tratamente catelului provocand in urma unei impingeri caderea si fracturarea piciorului. In urma celor constatate s-a aplicat o amenda contraventionala conform Legii 205/2004 pentru supunerea unui animal la cruzimi in valoare de 1.000 de lei”, a precizat pentru Ziar de Cluj dr. Dan Sarbu, reprezentantul Politiei Animalelor, intr-un raspuns furnizat de DSVSA Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *