In vizor

Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!

Scris de 795

Să tot face afaceri cu deşeurile clujenilor profitând de relaţia de cumetrie la nivel politic din Cluj!

În mai 2022, “paparaţii” Ziar de Cluj, aflaţi cu ceva treabă de investigaţie pe la rampa RADP Cluj-Napoca şi Centrul Integrat de Management al Deşeurilor (mai cunoscute sub denumirea de Muntele de Goz de la Pata Rât), au asistat la următoarea situaţie (surprinsă şi în fotografii): maşinile încărcate cu deşeuri erau întoarse de la poartea “fabricii” de goz a lui Pantelică (pensionarul lui Boc). Şoferii se dădeau de ceasu morții: “Şefu’, sunt cu măgăoaia plină de goz, unde să o plimb?”

Şi ăia de la poartă îi ziceau: “Mereți frumos acasă, ziceți la șăfi să poftească să semneze hârtiile la domnu Pantelică. Şi vă primim instant”…

E? Altfel se “citeşte” acum “invitaţia” lui Pantelică (şantajică) către operatorii de deşeuri din Cluj, cea pe care Ziar de Cluj v-o tot prezintă de câteva zile. V-o mai arătăm o dată, poate o văd şi papagalii de procurori clujeni şi corelează cu faptele:

Păi, e frumos, băi, Pantelică, ne-am întrebat încă de atunci, să faci pe monopol jocuri de dominaţie pe piaţă pe spinarea şi banii clujenilor? Că operatorii stau de vorbă cu micuţul şantajist care le eşti, apoi au să mărească tariful la colectare. Nu-ţi completează bine salariul “penzia”? Să ştim, că poate ieşim mai ieftin dacăţi dăm noi, mână de la mână, vreo câteva mii de lei în mână…

Dar, ca o izbăvitoare completare, aflăm azi, de la consilierul local al USR Cluj, Calin Groza “RADP a încasat în anul 2022 de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor, deci a fost o afacere foarte rentabilă (59 milioane lei vs. 11 milioane lei).

Și va continua și în anul 2023, pentru care și-a bugetat venituri de 30 milioane lei pentru serviciile de la Platforma temporară, însemnând că vor presta acest serviciu cam 6 luni în 2023, ca urmare a incapacității Consiliului Județean de a finaliza CMID.

Tot în anul 2022 au fost preluate de la operatorii de salubritate la Platforma temporară 202 mii tone deșeuri din care au fost eliminate și valorificate energetic la CMID doar 136 mii tone. Despre restul cantității de 65 mii tone RADP nu menționează nimic, putem presupune doar că s-a adăugat la stocul istoric de 196 mii tone care a rămas neschimbat în anul trecut.

Având aceste date, pare tot mai greu de realizat transferul integral al deșeurilor de la Platforma de stocare temporară la CMID până la finalul anului 2024, conform obligațiilor stabilite de Agenția de Protecția Mediului Cluj. În schimb este tot mai apropiat termenul de mărire a tarifelor Supercom de la CMID.

Pentru că circuitul deșeurilor la Cluj-Napoca a rămas neschimbat, Supercom colectează de la populație, le transferă la RADP pentru sortare și ulterior la CMID operat tot de Supercom pentru eliminare.”

Cu toată această extrem de profitabilă activitate, municipiul Cluj-Napoca a plătit 2 milioane lei penalități aferente anului 2022, pentru neatingerea țintelor pentru reciclarea și valorificarea deșeurilor. Care bani vor fi fiind plătiţi tot din buzunarele clujenilor, nu vă faceţi griji.
DE URMĂRIT: Cică, avem în sfârșit și un termen asumat, 31.03.2023, pentru predarea stației de tratare mecano-biologică la CMID, de la RADP către Consiliul Județean Cluj. Pentru predarea stației de sortare nu este precizat niciun termen.
Partea proastă este că 31 martie 2023 este chiar azi, ori n-am aflat nimic despre predarea stației de tratare mecano-biologică la CMID, de la RADP către Consiliul Județean Cluj.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 2 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 21 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 1 day Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE