Justitie

EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?

Un jandarm din Brașov, care are gradul de plutonier major, a fost trimis în judecată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie după ce și-a bătut copilul de 9 ani cu bătătorul de șnițele pentru că nu și-a făcut temele.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Parchetul Brașov, în 7 decembrie 2022, în timp ce se afla la domiciliul său din Brașov, din Drumul Cernatului nr. 24, constatând că fiul său minor, David, în vârstă de 9 ani, nu și-ar fi făcut temele, jandarmul Beke Emil ”a devenit foarte violent şi a început să-l agreseze pe acesta, întâi cu un caiet și cu palmele, iar apoi, după ce a venit și sora sa la domiciliu, în vârstă de 11 ani, și cu un ciocan de tocat carne sau cu un făcăleț, cu care l-a lovit în zona cotului drept, a spatelui și a șoldurilor”.

Ulterior, jandarmul a continuat să-l lovească pe minor cu palmele și cu pumnii peste cap, iar mai târziu l-a agresat, din nou, cu ciocanul de tocat carne și cu un făcăleț, ”până ce a început să-i curgă sânge din cotul drept”.

”În urma agresiunilor mai sus expuse, minorul a suferit leziuni traumatice pentru a căror vindecare i-au fost necesare 16-18 zile de îngrijiri medicale”, arată procurorii.

Jandarmul a fost audiat la data de 12.12.2022 de către procurorul militar în calitate de suspect, fiindu-i adusă la cunoștință învinuirea, și a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost trimis în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Magistrații brașoveni au dispus, însă, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de jandarmul agresor, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Militar Cluj-Napoca.

Judecătoria Brașov a emis, în 15 decembrie 2022, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, un ordin de protecție în ceea ce-l privește pe tatăl agresor, care a fost obligat să păstreze o distanţă minimă de 100 metri faţă de fiul său, o distanță similară faţă de locuinta bunicii fiului unde acesta va locui pe perioada ordinului de protectie, dar şi fată de școala unde învață copilul.

Măsurile de protecţie sunt valabile timp de 6 luni.

Prima înfățișare în procesul lui Beke Emil are loc vineri, 31 martie, la Tribunalul Militar Cluj-Napoca.