In vizor

Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni

Uriașul scandal de corupție de la Aeroportul Otopeni amenință să-l înghită și pe europarlamentarul Rareș Bogdan, fost realizator la Realitatea TV, în prezent prim-vicepreședinte al PNL, care a adoptat o apărare surprinzătoare. Politicianul a intervenit joi seară la posturile România TV și Realitatea TV, pentru a dezminți zvonurile că unul dintre cei reținuți în acest dosar l-ar fi denunțat că ar fi cerut și el șpagă. El a insinuat că acum suportă consecințele discursului său din Parlamentul European, care ar fi deranjat instituțiile europene!

  • E agitație mare în PNL, după ce public s-a aflat că DNA ar urma să ceară ridicarea imunității lui Rareș Bogdan. Cel puțin asta susțin surse citate de România TV. Numele europarlamentarului ar apărea în dosarul DNA privind închierea spațiilor de la Aeroportul Otopeni. Rrareș Bogdan spune că nu are legătură cu acest subiect și că nu știe nimic de nicio șpagă!

Joi a apărut zvonul că Rareș Bogdan ar fi fost denunțat de Cristian Dumitru Bălan (presupusul intermediar al șpăgilor), iar fostul realizator de emisiuni, propulsat de Iohannis în 2019 direct la vârful listei de candidați PNL pentru alegerile europarlamentare, a pornit un tur al televiziunilor pentru a dezminți. În stilul binecunoscut al politicienilor, Rareș Bogdan s-a apărat de acuzații invocând conspirații misterioase și impersonale.

N-a dat nume, n-a prezentat dovezi, aruncând în aer o ceață a suspiciunilor vagi și neconturate. Există instituții „oculte“ care ar vrea ca el să tacă, pentru că ”pe unii îi deranjează prezența mea în spațiul public“.

Totul, pretinde Rareș Bogdan, din cauza faptului că el ar fi apărat cauza României în fața instituțiilor europene. Ar fi apărut nemulțumiri „față de intervențiile avute la Bruxelles“.

Joi, Victor Ciutacu l-a abordat frontal pe fruntașul liberal: ”Se spune că Bălan te-a denunțat că ai cerut șpagă“.

Rareș Bogdan a răspuns: ”Cineva încearcă denigrarea mea. Poți să zici despre Rareș Bogdan orice, că mă îmbrac nu știu cum, că port batistuță, că n-am păr. Dar eu am ce îmi trebuie. Oricine mă cunoaște știe că am din ce să trăiesc“.

”Nu am legătură cu subiectul… Asta cu șpăgile, la mine nu ține. Oricine mă cunoaște, știe. Faptul că încearcă o compromitere a mea, legată de un caz… Am înțeles că acel om a fost director pe vremea administrației Cuc la Aeroport. Nu are legătură cu PNL. Încerc să mă justific pe o prostie absolută”, a declarat Rareș Bogdan, la România TV.

Rareș Bogdan a spus că el are încredere și că în cazul său nu există nicio sămânță de adevăr. Apoi a făcut o afirmație interesantă, pretinzând că știe alți jurnaliști care ”lingeau clanța“ la Aeroportul Otopeni, aceștia încercând acum să-l compromită pe el.

Din nou, n-a dat niciun nume și niciun indiciu, rezumându-se la ceea ce pare mai degrabă o altă perdea de fum:

”N-am de ce sa îmi fie frică. Eu n-am cerut nimic. Dar știu doi, trei jurnaliști prezenți la lins clanțe care veneau pe acolo: dați-ne ceva. Faptul că ei încearcă acum o compromitere a mea este… Repet, unul dintre cei arestați a fost director pe vremea administrației Cuc, n-avea nicio legătură cu liberalii…că mă justific acum prin această prostie, dar chiar nu văd ce legătură aș putea avea eu“.

O altă afirmație surprinzătoare a lui Rareș Bogdan a fost insinuarea că se încearcă o compromitere a sa pentru că deranjează instituțiile europene de la Bruxelles:

”Am fost avertizat că dacă voi continua să fac ceea ce fac în prezent, că spun tot ceea ce nu-mi convine la Bruxelles, se va încerca compromiterea mea!“.

Ciutacu l-a întrebat repede: ”De servicii, de cine ai fost avertizat?“.

Rareș Bogdan s-a repliat: ”Nu, am fost avertizat de prieteni, nu de servicii de informații“.

Când Ciutacu i-a cerut nume, europarlamentarul liberal i-a răspuns neașteptat de colocvial: ”Ți le dau la o cafea“.

Rareș Bogdan a adăugat că el a fost printre cei care, în Parlamentul European, au avut cele mai dure poziții pe tema conflictului din Ucraina și a altor chestiuni, sugerând că acum trage ponoasele deoarece a deranjat instituțiile europene!