Din oras

Măcelul oglinzilor pe străzile Baba Novac și I.C.Brătianu. Cel puțin 20 de mașini au fost vandalizate noaptea trecută. Doi indivizi ar fi operat în zonă

Mai mulți proprietari de mașini și-au găsit în cursul zilei de miercuri, 5 aprilie, autoturismele avariate pe două străzi aparent liniștite. Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a primit 11 plângeri de la cetățenii care au mașinile zgâriate sau au fost păgubiți de oglinzile retrovizoare.

Noaptea de marți spre miercuri a fost scena unui coșmar real. Noaptea, ca hoții, niște cetățeni au operat sub protecția întunericului: au spart oglinzi retrovizoare, au avariat și zgâriat tabla mașinilor, punând pe jar proprietarii și un echipaj de Poliție care de la primele ore ale dimineții efectuează cercetări.

Reporterul Ziar de Cluj a fost pe strada I.C. Brătianu și am putut vedea urmele urâte lăsate de infractori. Câteva mașini, încă parcate în zonă, aveau oglinda dreaptă ruptă sau spartă și porțiuni din trotuar sunt acoperite cu sticlă. Am întrebat un clujean care lucrează pe strada I.C. Brătianu dacă a văzut sau auzit ceva suspect. Bărbatul ne-a spus versiunea vecinilor săi asupra incidentului.

“Cu vecinii am vorbit că eu am venit numai pe la 10. Săracii au făcut reclamație pe la Poliție. Ziceau că pe o cameră s-a văzut, vecinul ăsta cu Renault-ul zicea, dar că nu se vede bine pe ea, că nu se pot desluși. Se bănuiește că sunt doi inși. Noaptea, am înțeles. Vreo 20 și ceva de mașini. Or fost care au mai plecat. Vă dați seama, douăzeci și ceva de mașini, ce-au avut cu ele? Drogați din ăia cred că…”, a relatat clujeanul. 

Am încercat să aflăm și de la alți cetățeni aflați pe strada I.C. Brătianu ce s-a întâmplat în cursul nopții trecute, dar oamenii nu știu prea multe.
Datele pe care le deține Poliția până în prezent sunt cele mai relevante. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Carmen Jucan, ne-a informat că au primit 11 plângeri de la cetățeni, autorii faptelor penale nu au fost identificați încă și investigațiile sunt în desfășurare. Clujenii sunt rugați să dea o mână de ajutor pentru a se găsi cât mai repede cu putință persoanele care au distrus mașinile parcate.

“Până în prezent, la nivelul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au fost depuse 11 plângeri pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Aceste sesizări au fost făcute de proprietarii unor autoturisme parcate în zona Piețelor Ștefan cel Mare și Baba Novac. Aceștia și-au găsit în cursul zilei de azi autoturismele avariate, zgâriate ori cu oglinzile rupte. La nivelul Poliției s-a constituit un grup de lucru pentru a cerceta aceste fapte și pentru a identifica autorii. Deocamdată polițiștii sunt angrenați în activități, iar alte date nu mi-au oferit.

Cetățenii care ar putea furniza informații utile polițiștilor pentru a identifica persoanele, să se adreseze polițiștilor sau celei mai apropiate unități. De azi dimineață este format un grup de lucru și doar pe faptele astea se fac verificări și investigații. Într-adevăr și eu am înțeles că ar fi mai multe mașini distruse, însă este nevoie ca proprietarii să vină să facă plângere fiind o infracțiune pentru care acțiunea penală se pune în mișcare la plângere prealabilă”, a precizat Carmen Jucan, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *