Din oras

La Baza Sportivă Gheorgheni, nimeni nu știe unde îi este locul. Pietonii aleargă pe pistele de bicicletă și copiii se joacă la aparatele de fitness

După deschiderea fastuoasă a Bazei Sportive din cartierul Gheorgheni, s-au scris mai multe recenzii de bine, însă printre ele se enumeră și recenzii nu tocmai plăcute ale unor cetățeni nemulțumiți de haosul care domnește aproape zilnic. Dacă de regulă nemulțumirile cetățenilor sunt legate de modul prost în care Primăria își face treaba, de data aceasta cetățenii reclamă comportamentul celorlalți cetățeni.

baza sportiva gheorgheni

Baza sportivă arată foarte bine, este dotată cu cele mai moderne piste și aparate de fitness, spațiile dedicate atât copiilor cât și adulților sunt foarte bine amenajate. Mai ales în week-end-uri este totul haotic deoarece copiii se joacă în zona cu aparate de fitness, pietonii se plimbă pe pistele de biciclete, iar adulții se duc în zona dedicată pentru copii.

baza sportiva gheorgheni

Am vorbit cu Alexandra, care frecventează Baza Sportivă din Gheorgheni. Ea ne-a povestit experiența sa în baza sportivă.

„Vin destul de des pe aici, pentru pista de alergat, însă de cele mai multe ori sunt oprită din drum din cauza unor pietoni sau părinți iresponsabili care își lasă copiii nesupravegheați. Nu îmi pot ține un ritm constant din păcate. Suntem un popor care cerem să ni se facă condiții de sport, de zone de relaxare, însă nu cunoaștem cum să le folosim și să le apreciem. Am mai văzut, de exemplu, părinți care fumau în zona pentru copii, ceea ce nu mi se pare corect. Ar trebui să fie o zonă pentru fumat, chiar dacă suntem afară. Dacă tot am venit la baza sportivă pentru a-mi menține corpul sănătos, prefer să și alerg fără să inhalez fum de țigară. Nimeni nu mai poate face diferența dintre spațiile dedicate pentru copii și cele pentru adulți. În zona de fitness dedicată pentru adulți, în week-end, sunt foarte mulți copii care se pot accidenta și toată treaba aceasta nu este monitorizată de nimeni. Dacă se întâmplă să se accidenteze un copil, cine va fi resposabil?”, a spus Alexandra. 

baza sportiva gheorgheni

baza sportiva gheorgheni

Am încercat să aflăm ce face Poliția Locală în această situație, dacă suplimentează numărul de polițiști locali sau dacă i-a sancționat pe cetățenii care nu respectă ordinea în baza sportivă. Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, deși a răspuns apelului nostru telefonic, nu a avut timpul necesar să ne explice. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *