In vizor

Lucrari suplimentare de 1,5 milioane de lei la proiectul retelei de inchiriere de biciclete

Responsabilii proiectului “retea de statii self service de inchiriere de biciclete” s-au adus aminte in al 12-lea ceas, dupa ce proiectul trebuia finalizat in august 2013, ca nu au licitat toate lucrarile si ca e nevoie de suplimentare.

Asa ca au lansat o noua procedura pentru “borduri pentru delimitarea pistelor de biciclete, procurarea si asternerea de mixtura asfaltica, (alta decat cea aflata in listele initiale, necesara acolo unde pistele de biciclete se intersecteaza cu trasee sau accese auto), taierea si decuparea carosabilului pentru a obtine spatiu necesar pentru amenajarea pistelor; lucrari de amenajare a drenului pentru scurgerea apelor din preajma pistelor; amplasarea de elemente pentru siguranta circulatiei”. Toate acestea vor costa aproape 1,5 milioane de lei, aceasta fiind suma la care s-a incheiat contractul cu societatea Ceziana Star SRL.

Initial lucrarile suplimentare s-au estimat la 1,8 milioane, dar s-a ales oferta depusa de Ceziana Star, in detrimentul celor de la RADP sau Viacor Engineering.

Este a doua suplimentare facuta de primarie in acest proiect. La mijlocul lucrarilor de executie, Primaria Cluj-Napoca a suplimentat contractul initial cu 200.000 de lei. Atunci, a fost vorba de costul unor lucrari care nu au fost cuprinse in contractul de executie pentru proiectul „Retea de statii self-service de biciclete, piste si trasee pentru biciclisti”. Contractul a fost incredintat direct, prin negociere fara anunt de participare, firmei constructoare, Viacor Engineering SRL.

„Este vorba de materiale de constructii – beton si fier-beton – necesare pentru edificarea statiilor. Cel mai probabil, a fost o problema de proiectare de la bun inceput”, a aratat managerul de proiect, Adrian Raulea, la acea vreme.

Proiectul de bike-sharing a fost aprobat in 2011 si are o valoare totala de 17,6 milioane de lei, din care 13,4 suma nerambursabila.

Societatea Ceziana Star este din judetul Alba si a fost infiintata in 2004. Detinuta de Ana si Cezar Rusu, firma are ca obiect de activitate lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. Cu un numar mediu de 35 de angajati anul trecut a avut o cifra de afaceri de 5,8 milioane de lei si un profit de 2.270 de lei.

Aceeasi societate a pavat si asfaltat anul trecut aleile dintre caminele din complexul Hasdeu pentru peste 850.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *