
”Buna Ziua,
In 2017 si in 2022 ati scris cate un articol referitor la conditiile inumane de pe Str Hameiului, Cartierul Manastur unde nu exista iluminat public si nici asfalt.In 2022 Aprilie strada a fost cadastrata pe Municipalitate si in ciuda faptului ca acum in intregime e proprietatea municipiului, avizele si autorizarile de constructie pentru asfaltare si iluminat public merg foarte greu. E strigator la cer faptul ca, ca sa obtii o autorizare de construire cu toate avizele ca persoana fizica dureaza mult mai putin fata de auto-autorizarii primariei. Tin legatura in mod constant cu departamentul cai publice in cadrul primariei si nu reusesc sa obtin nici macar un termen de finalizare a lucrarii.Tinand cont ca nu mai am alte idei cum asi putea trai pe o strada decenta (macar cu asfalt si iluminat public), asi dori sa va cer ajutorul in mediatizarea subiectului, si m-ar ajuta enorm daca ati putea intra in legatura si cu domnul primar sa aflati parerea lui despre aceasta situatie.Noi, locuitorii de pe strada Hameiului va multumim mult!”



După nenumărate sesizări ale localnicilor din cartierul Mănăștur, pe strada Hameiului este proiectată, în viitor, «cea mai înaltă calitate a vieții» – asfalt+trotuare+iluminat public. în aprilie 2022, autoritățile locale declarau că pregătesc documentația tehnică pentru înscrierea străzii Hameiului din municipiul Cluj-Napoca în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
Strada Hameiului din cartierul Mănăștur nu pare să aibă nimic în comun cu „calitatea vieții” despre care vorbește constant administrația Boc. Situată lângă depoul de tramvaie Bucium din Mănăștur, strada arată ca după război, sunt zeci de gropi la doi metri de asfalt.
Despre problemele acestei zone se vorbește încă din 2017. În decembrie 2020, la reclamațiile familiilor ce trăiesc pe strada Hameiului, Boc a explica că Primăria nu poate interveni cu lucrări de modernizare pe stradă, întrucât o porțiune se află în proprietate privată.

”Unde primăria are proprietate, intervine și face modernizările de infrastructură necesare deci, dacă voi verifica suplimentar dacă strada este pe proprietate publică, mă voi asigura că vom interveni și vom face modernizarea necesară. Din păcate însă, Curtea de Conturi nu ne permite să facem niciun milimetru de investiție într-un obiectiv care nu aparține orașului sau nu a fost cedată orașului. În acele condiții, reglementarea în integralitatea aparține proprietarilor de drept ai imobilului, terenurilor, străzilor respective”, declara Emil Boc în 2020.
Între timp s-a rezolvat și trecerea în proprietatea municipiului și, în urmă cu un an, primăria promitea poveștile pe care le promitea.
Acum, la presiunea locuitorilor, aceeași primărie susține că:
”Pentru strada Hameiului s-a demarat procedura de realizare a serviciilor de proiectare necesare în vederea obținerii autorizației de construire, pentru executarea lucrărilor de modernizare”.
Ce, cine, când, unde, de ce – mai ales când se va face ceva ce s-a promis că se face în urmă cu un an vom primi răspuns de la Facultatea de Pârțuri Filiala Primăria Cluj-Napoca.
Măcar știm că cineva din municipalitate, cu viteza melcului turbat, plimbă din 4 martie 2022 niște hârtii printre departamentele și birourile acestei inutile pentru clujeni (utile pentru cumetriile lor politico-economice), o hârtie. Cândva hârtia aceea OSĂ poposească și pe masa lui Emil Boc care OSĂ o ștampileze cu mult prea prețioasa-i semnătură.