In vizor

Bravo, ”Milulț”, în cât timp crezi că se alunecă pe panta conspiraționistă a provocării interetnice după ce ai reușit, împreună cu ”experții” tăi cu ”pedigree în arhitectură urbană”, să vandalizați statuile lui Maniu și a Școlii Ardelene?

Profesorul Ioan Bolovan de la UBB Cluj-Napoca ia poziție față de scandalul grupului statuar Școala Ardeleană și susține că  marii experți peisagiști și arhitecți din comisia de urbanism vor, la presiunea crescânda a societății civile, sa facă un fel de soclu. Tot acesta se întreabă, insinuant-retoric: ”Statuia Sf. Gheorghe a rămas pe soclul inițial. Școala Ardeleană și Iuliu Maniu nu. Oare de ce?”

  • ”Probabil încă o insulta la monumentul lăsat de Romul Ladea. Nu vor sa audă de refacerea inițială pentru ca-i deranjează…Mai jos cu 100 de metri statuia Sf. Gheorghe a rămas cu soclul inițial. Numai Scoala Ardeleana, Iuliu Maniu, Crucea de pe Cetățuie nu se încadrează in noile viziuni de refacere a spațiului urban. Nu se întreabă nimeni de ce? Nimeni nu vede și simbolistica din spatele gesturilor pernicioase ale acestor “specialiști”?”, a spus Bolovan.

Proiectantul lucrărilor de modernizare a străzilor Kogălniceanu și Universității și a străzilor aferente, inclusiv zona Bastionului Croitorilor și Zidul Cetății, este firma Mossffern SRL, care îl are ca administrator și asociat unic pe un anume Kiss Zoltan.

CITEȘTE ȘI: Emil Boc îi ceartă pe clujenii care nu vor o dală ca afară

Acesta a fost contactat de Cluj24 pentru a oferi explicații, dar a refuzat.

SC Mossfern a primit în septembrie 2018, în urma unui concurs de soluții, contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 755.000 lei, fără TVA, pentru ”amenajarea de bună calitate a spațiului public al străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente: Universității, Em. de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile JánosBolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu”.

Coautorii proiectării sunt Lázár Csaba, Perju Mădălina Simona, Macalik Arnold Ernő, Vass Dániel,  Pop Vlad Bogdan, Vajna Botond Szilárd, Molnár Attila, Szilágyi-Bartha József

Potrivit termene.ro, firma a fost înființată în 2012 și avea 6 angajați. În 2021, avea o cifră de afaceri de 2 milioane de lei și un profit net de peste 850.000 de lei.