Politica

Liviu Alexa, simplu membru PSD: „Morar Costan este un nevolnic și un trădător. Când am spus că trebuie rasă organizația PSD Cluj mă refeream și la el”

Morar Costan a anunțat în această după-amiază că nu va mai candida la primăria Dej din partea PSD, după ce toate mandatele și le-a câștigat datorită PSD și după ce toate proiectele mari care au adus faimă Dejului s-au făcut datorită guvernării PSD. Într-un mesaj lemnos pe care îl publicăm la final, Morar Costan se justifică, în mod penibil, vis-a-vis de decizia luată, scuipând PSD, fără să aibă curaj să anunțe evidența, că a trădat pentru PNL. Fostul președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa – astăzi, un simplu membru, susține că nu este o surpriză acest act de trădare: 

„Morar Costan era catalogat drept un mare lider al PSD Cluj,  fiind primar de multe mandate al unui mare municipiu din județ. Când eram președinte al PSD Cluj chiar credeam că este un om de anvergură politică. A existat un moment în care mi-a dovedit că este un pămpălău. I-am cerut să își organizeze alegeri în filială, alegeri corecte, ca să închidem și acolo povestea. Însă lui Costan Morar i-a fost frică să facă aceste alegeri. Aveam să aflu cu tristețe și mirare de ce. Morar Costan nu a fost în stare să strângă nici măcar 30 de susținători în filiala sa inexistentă, de teamă că deputatul Cornel Itu, mult mai influent ca el, o să răstoarne masa și o să îi ia jucăria. Ce dezamăgire! Astăzi el face ceva despre care eu am vobit acum câteva luni: trădează. Trădează pentru PNL, ca un culduș politic și mă supără că se leapădă de PSD în mod injust, uitând că PSD l-a făcut om, că PSD i-a dat prin guvernările sale toate finanțările pentru ca Dejul să se dezvolte. Un om slab, mai medieval decât mulți dintre primarii PNL pe care îi cunosc. Spun asta fiindcă Morar Costan are un singur obiectiv pentru această trădare: să își vadă fiul parlamentar. Când am ajuns în PSD Cluj am spus că nu voi accepta niciodată dorințe precum ale lui Costan Morar, că nu voi accepta niciodată ca tătici din politică să își urce copiii pe funcții politice fără merit. Costan doar asta visează. Să își vadă copilul deputat și să își lase lapții politici în cloaca Parlamentului. Măcar dacă am discuta despre un tânăr talentat în politică, dar băiatul său este doar o beizadea îmbătrânită care vrea să se culdușească în Parlament pentru statut. Ca și în cazul lui Cristian Matei, alt trădător care a scuipat pe PSD după ce s-a umplut de bani, discutăm despre același caracter de mocirlă, care crede că îi mai fraierește încă odată pe dejeni. Sper ca Morar Costan să piardă, pentru că el nu reprezintă un viitor pentru Dej. Dejul sub stăpânirea sa a rămas tot un sătuc al proxeneților, tot ograda unui singur om de afaceri. Și așa va rămâne dacă Morar Costan va fi ales.

Pentru mine, care o să iubesc PSD și la 4% și la 80%, nu există mai mare rușine decât să trădezi un partid care a modernizat România. Mi-ar fi și mai mare rușine dacă aș fi în locul lui Costan să știu că în presă și în arhive au rămas atâtea declarații d-ale sale, acum ipocrite, în care lăuda PSD când era ajutat cu programe guvernamentale”, a declarat Liviu Alexa. 

Primarul Dejului și-a anunțat decizia parțial, printr-o postare pe Facebook, fără a menționa aderarea la PNL Cluj. 

„ .
Este o decizie pe care nu am luat-o ușor, dar care a venit după o corectă și sinceră analiză atât a situației de moment, cât și a întregii raportări a structurilor de conducere PSD la persoana și activitatea mea de-a lungul timpului.
În toată cariera mea, în principal de om de administrație, am crezut în valori și principii, dar uneori, cu prea multă încăpățânare, am crezut și în oameni. Ca membru al acestui partid mi-am pus toată priceperea, timpul și experiența în slujba celor care mi-au acordat încredere fără să aștept nimic în schimb, decât uneori o meritată, zic eu, apreciere, un semn de recunoștință, o prețuire a ceea ce am făcut bun pentru oameni.
De-a lungul anilor am cunoscut în PSD oameni minunați, oameni verticali, oameni modești, profesioniști. Ar fi fost poate spre binele și cred pentru sănătatea politică a acestui partid, ca măcar o parte din acești oameni, mulți și modești, să fie recunoscuți, promovați, apreciați. Prea de multe ori meritocrația a fost substituită cu servilismul, cu interese personale și cu criterii subiective de promovare. Aceste lucruri au dăunat vieții partidului și acest lucru se simte la nivel național mai mult ca oricând. Organizația județeană Cluj se află într-o postură extrem de șubredă, culegând roadele unor politici păguboase de închidere a partidului către nou, către valoare, către oamenii performanți ai Clujului.
Abordarea mea raportat la administrație, la politica pentru oameni, la corectitudine și profesionalism nu se regăsește la aceeași intensitate cu atitudinea unora din conducerea PSD, de ieri și de azi. Prea mult am fost etichetați pe nedrept, noi -membrii onești și de bună – credință purtând stigmate meritate și justificate de acțiunile și atitudinile unor lideri.
De aici până la dezamăgire și lipsă de mobilizare nu a fost decât un pas.
Mă despart azi de acest trecut politic cu un sentiment de mulțumire sufletească pentru tot ce am reușit să realizez în această perioadă și să vă asigur ca interesele dejenilor și dezvoltarea Dejului sunt în continuare prioritatea acțiunilor mele. Rămân însă cu amintiri frumoase din anii petrecuți în PSD. Rămân cu amintirea atâtor întâlniri cu oameni de bună – credință, care au fost și mai există și acum în Partidul Social Democrat.

Am fost și rămân un om al proiectelor, al administrației oneste și mai puțin al politicului, al partidelor politice. Pentru mine urmează o perioadă în care voi depune tot efortul pentru continuarea lucrărilor începute și chiar finalizarea unora dintre ele. Avem multe proiecte în implementare, zone întregi în șantiere și știu că mulți dintre dumneavoastră simt din plin disconfortul creat, dar în același timp ați dat dovadă și de multă răbdare și înțelegere. Vă mulțumesc și vă asigur că toate proiectele începute vor fi și finalizate și la standardele de calitate pe care le dorim cu toții.
Voi candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Dej, în primul rând din partea dejenilor. Eu am fost și rămân al dejenilor.
Am demonstrat în toți aceștia ani că sunt în slujba dumneavoastră. Am demonstrat că prin munca mea servesc interesele comunității dejene și nu interese de grup și că îmi doresc o comunitate dejeană implicată civic.

. Un proiect pe termen lung, solid și asumat. Vreau să continuăm să construim Dejul pe care cu toții ni-l dorim. Un oraș și mai atractiv din punct de vedere al calității vieții și al nivelului de trai. Un oraș unde copiii și nepoții noștri sunt mai feriți de pericolele unui oraș mare, unde bunicii au confortul vieții tihnite a unei localități mici dar și orașul care oferă celor tineri motive temeinice pentru a alege să își construiască o viață prosperă aici în Dej”, se arată în postarea edilului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *