Politica

Liviu Alexa a atins pragul de 10 000 de sustinatori pentru Primarie si Consiliu. Vrea sa lanseze un PARTID LOCAL. Tu poti alege cum se va numi!

Scris de 1,203

Liviu Alexa si-a propus la inceputul anului sa stranga 6000 de semnaturi pentru candidatura sa la Consiliul Local. Lucrurile au evoluat insa total diferit de asteptarile sale, echipa sa reusind sa treaca borna de 10 000 de clujeni care au semnat pentru sustinerea lui. Potrivit lui Alexa, acesti sustinatori sunt cu atat mai valorosi cu cat au ales sa isi asume proiectele si candidatura sa cu un an inainte de alegeri, lucru important din punctul de vedere al lui Alexa care sustine ca acesti alegatori sunt necontaminati de mesajele si minciunile politicienilor din luna alegerilor.

 

“Acesti 10 000 de oameni sunt clujeni care ma cunosc, imi stiu proiectele din trecut, stiu ce vreau sa fac, apreciaza felul meu bataios, ambitia cu care ma implic in proiecte. Sunt oameni care gandesc si oameni care se gandesc la mai binele acestui oras. Pentru ei nu e suficienta minciuna “Cluj, oras de 5 stele”, ei vor ca acest oras minunat sa fie cu adevarat inima Transilvaniei, atat ca nivel de trai, cat si ca dezvoltare. Si asta e bine. 

In sondaje, notorietatea mea a trecut de 60 la suta, ceea ce e foarte bine pentru cineva care a ajuns aici pe propriile forte, fara aparat de partid. 10 000 de clujeni cu un an inainte de alegeri inseamna enorm, indiferent cum privim cifra. Inseamna ca am sanse in urmatoarea perioada sa urc spre 20 000, ceea ce imi si propun sa fac.

Vreau sa ating cifra asta pana in decembrie sau ianuarie si sa intru in 2016 cu o baza umana ampla care sa imi permita sa abordez lupta cu Boc si clica sa de pe alte pozitii.

Orasul are nevoie de o minte proaspata, de forta, are nevoie de cineva care sa vada lucrurile in perspective moderne. Clujenii nu se mai multumesc cu putin, au asteptari mai mari de la viitorul lor. Iar Boc nu poate oferi garantia unui viitor mai bun pentru oras. Ultimul sau mandat e praf si pulbere, la propriu si la figurat.

Omul acesta e de un populism groaznic, vrea sa capuseze orice eveniment sau realizare de impact a clujenilor, a reusit sa murdareasca politic pana si Untold, de parca lui i s-ar datora succesul festivalului. Toate proiectele lui sunt ratate sau amanate.

Stam de doi ani cu Podul Traian gata sa se darame, in ditamai centrul orasului, iar Boc nu il repara, ii lasa pe clujeni in stare de nesiguranta, preferand sa il faca in 2016 cand e an electoral, ca sa se laude, ca un comunist ce e, cu realizarea respectiva. Dar clujenii nu mai pot fi pacaliti.

In 2016 nu va mai fi ca in 2012, cand Boc si Nicoara au descalecat din avioane la Cluj, au fluturat sub nasul cetatenilor niste promisiuni si si-au disputat primaria. In 2016, va castiga cel ce va avea proiecte reale, necesare Clujului, care sa duca orasul asta spre nivelul urmator de bogatie si prestanta”, spune Alexa.

 

Clujenii i-au dat ideea unui partid. Partidul Clujenilor

 

“Multi oameni mi-au spus ca le place ideea de a candida independent, dar ca ei considera o abordare mai pragmatica infiintarea unui partid “local”, nemurdarit de ideile PSD sau PNL. Asa mi-au sugerat oamenii si m-am gandit mult la asta. Cred ca au dreptate.

O sa infiintez un partid la Tribunal, mai ales ca acum legea permite infiintarea cu numai 3 membri fondatori. Sunt insa indecis la numele pe care acest partid “local” trebuie sa il aiba.

Vroiam sa ii spun Noul Cluj. Dar unii cetateni mi-au spus ca ar prefera Partidul Clujenilor, ca o declaratie de intentie a noastra, a clujenilor, fata de Bucuresti si fata de politrucii de acolo. Un partid al clujenilor carora le pasa de acest oras, de viitorul lui”, a anuntat Liviu Alexa care va supune dezbaterii publice alegerea denumirii noului partid. “Clujenii vor alege cum se va numi, iar eu voi pune in aplicare alegerea lor”, a spus el.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 6 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 7 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 8 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 9 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 10 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 10 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 10 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 11 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 12 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 13 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 15 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE