Politica

Liviu Alexa a atins pragul de 10 000 de sustinatori pentru Primarie si Consiliu. Vrea sa lanseze un PARTID LOCAL. Tu poti alege cum se va numi!

Scris de 1,203

Liviu Alexa si-a propus la inceputul anului sa stranga 6000 de semnaturi pentru candidatura sa la Consiliul Local. Lucrurile au evoluat insa total diferit de asteptarile sale, echipa sa reusind sa treaca borna de 10 000 de clujeni care au semnat pentru sustinerea lui. Potrivit lui Alexa, acesti sustinatori sunt cu atat mai valorosi cu cat au ales sa isi asume proiectele si candidatura sa cu un an inainte de alegeri, lucru important din punctul de vedere al lui Alexa care sustine ca acesti alegatori sunt necontaminati de mesajele si minciunile politicienilor din luna alegerilor.

 

“Acesti 10 000 de oameni sunt clujeni care ma cunosc, imi stiu proiectele din trecut, stiu ce vreau sa fac, apreciaza felul meu bataios, ambitia cu care ma implic in proiecte. Sunt oameni care gandesc si oameni care se gandesc la mai binele acestui oras. Pentru ei nu e suficienta minciuna “Cluj, oras de 5 stele”, ei vor ca acest oras minunat sa fie cu adevarat inima Transilvaniei, atat ca nivel de trai, cat si ca dezvoltare. Si asta e bine. 

In sondaje, notorietatea mea a trecut de 60 la suta, ceea ce e foarte bine pentru cineva care a ajuns aici pe propriile forte, fara aparat de partid. 10 000 de clujeni cu un an inainte de alegeri inseamna enorm, indiferent cum privim cifra. Inseamna ca am sanse in urmatoarea perioada sa urc spre 20 000, ceea ce imi si propun sa fac.

Vreau sa ating cifra asta pana in decembrie sau ianuarie si sa intru in 2016 cu o baza umana ampla care sa imi permita sa abordez lupta cu Boc si clica sa de pe alte pozitii.

Orasul are nevoie de o minte proaspata, de forta, are nevoie de cineva care sa vada lucrurile in perspective moderne. Clujenii nu se mai multumesc cu putin, au asteptari mai mari de la viitorul lor. Iar Boc nu poate oferi garantia unui viitor mai bun pentru oras. Ultimul sau mandat e praf si pulbere, la propriu si la figurat.

Omul acesta e de un populism groaznic, vrea sa capuseze orice eveniment sau realizare de impact a clujenilor, a reusit sa murdareasca politic pana si Untold, de parca lui i s-ar datora succesul festivalului. Toate proiectele lui sunt ratate sau amanate.

Stam de doi ani cu Podul Traian gata sa se darame, in ditamai centrul orasului, iar Boc nu il repara, ii lasa pe clujeni in stare de nesiguranta, preferand sa il faca in 2016 cand e an electoral, ca sa se laude, ca un comunist ce e, cu realizarea respectiva. Dar clujenii nu mai pot fi pacaliti.

In 2016 nu va mai fi ca in 2012, cand Boc si Nicoara au descalecat din avioane la Cluj, au fluturat sub nasul cetatenilor niste promisiuni si si-au disputat primaria. In 2016, va castiga cel ce va avea proiecte reale, necesare Clujului, care sa duca orasul asta spre nivelul urmator de bogatie si prestanta”, spune Alexa.

 

Clujenii i-au dat ideea unui partid. Partidul Clujenilor

 

“Multi oameni mi-au spus ca le place ideea de a candida independent, dar ca ei considera o abordare mai pragmatica infiintarea unui partid “local”, nemurdarit de ideile PSD sau PNL. Asa mi-au sugerat oamenii si m-am gandit mult la asta. Cred ca au dreptate.

O sa infiintez un partid la Tribunal, mai ales ca acum legea permite infiintarea cu numai 3 membri fondatori. Sunt insa indecis la numele pe care acest partid “local” trebuie sa il aiba.

Vroiam sa ii spun Noul Cluj. Dar unii cetateni mi-au spus ca ar prefera Partidul Clujenilor, ca o declaratie de intentie a noastra, a clujenilor, fata de Bucuresti si fata de politrucii de acolo. Un partid al clujenilor carora le pasa de acest oras, de viitorul lui”, a anuntat Liviu Alexa care va supune dezbaterii publice alegerea denumirii noului partid. “Clujenii vor alege cum se va numi, iar eu voi pune in aplicare alegerea lor”, a spus el.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 15 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 15 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 1 day Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE