Politica

Lista de BLATURI la Consiliul local Cluj-Napoca a mincinosului Simion, țucălarul lui Coldea

AUR a stabilit lista persoanelor care vor candida pentru un loc în Consiliul Local. Numele de pe lista sunt o adunătură de personaje perindate și prin alte partide, fiecare reprezentând mai degrabă alte interese decât ale partidului pe care îl reprezintă.

Mulți nu se așteptau ca George Simion să fie o bașică umplută cu bășini, care se va dezumfla rapid. Din păcate, la Cluj-Napoca, blatul cu Emil Boc este vizibil. Lista de sconcsileri locali ai AUR abundă pe locuri eligibile de tot felul de dubiosi, majoritatea săgeți ale lui Boc – un sconcsiler local are soțul angajat la Baronie! -, sau ale PSD Dîncu, blatist pe față cu PDL al PNL Cluj.

Iată lista:

Călin Cozma

Teodora Roșca Neacșu

Sorin Platon

Gianina Cuc

Anca Ciubăncan

Narcis Benche

Mihai Curteanu

Gabriel Fodorean

Sorin Bocance

Sorin Lupu

Primul loc îi revine lui Călin Cozma, cel care este și candidatul AUR la funcția de primar. Călin Cozma este președintele executiv al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității. El este absolvent al Academiei de muzică „Gheorghe Dima” și a concertat atât în țară, cât și în Germania. Timp de opt ani, a fost solist al unor teatre din Mainz, Darmstadt, Karlsruhe, Braunschweig etc. În 2020 Cozma a candidat ca și independent pentru o funcție de consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Pe locul doi o regăsim pe Teodora Roșca Neacșu, artist plastic, cea a cărui soț este angajat în Primăria lui Boc. Membru fondator AUR Cluj, în 2020 aceasta a candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Teodora Neacșu esta antreprenor, doctor în Teologie (Universitatea Babeș-Bolyai) și în Arte Plastice și Decorative. Soțul acesteia, Neacșu Gabriel este consilier în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Locul al treilea este revendicat de Sorin Platon, un traseist veritabil,  medic veterinar, actualmente membru al Partidului Republican. În 2016 acesta candida pentru Consiliul Județean Cluj din poziția de vicepreședinte al ALDE Cluj. Sorin Platon este  de profesie medic veterinar, cu masterat în „Controlul si expertiza produselor de origine animală”, doctor în Ştiinte Medicale – Medicină Veterinară cu specializarea „Tehnologie şi expertiză sanitar veterinară”. Anterior acesta a fost și membru PSD Cluj.  După care se laudă cu faptul că este cofondator al partidului PRO România. Platon este angajat la DSVSA Cluj. Acesta este pasionat de vânătoare, fiind președintele Asociației de vânătoare Pisica Sălbatică.

Pe locul patru se regăsește avocata Gianina Cuc, o altă fostă membră al partidului PRO România. În 2020 s-a aflat abia pe locul 19 al liste PRO România pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. Ea este coordonatorul Asociației de femei din cadrul AUR. Aceasta are o listă lungă de corupți pe care i-a apărat: Radu Bica, Sorin și Monica Apostu, Horea Uioreanu, Rareș Pop, Alexxandru Cordoș sau Cătălin Cherecheș.

Locul cinci îi revine actualului consilier local Anca Ciubăncan, cea care tocmai a părăsit PSD Cluj. Ciubăncan a fost aleasă consilier local în 2020, atunci când se afla la șefia organizației locale a PSD, însă imedia după alegerile locale a fost forțată să își dea demisia. Anca Ciubăncan este este directorul unei firme de construcții și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Româno-Suedeză.

Pe locul șase este Narcis Benche, un alt personaj care a mai vrut să facă parte din administrația locală. În 2020 el a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj din partea partidului Forța Națională, acesta deținând funcția de președinte al organizației locale și cea de vicepreședinte al organizației naționale. A reușit să obțină 0,76% (1.934 voturi). Narcis Horațiu Benche este asociat și administrator Interdealer Invest SA și a fost director la BCR

Locul șapte este ocupat de Mihai Curteanu. Apropiat al lui Adrian Gurzău, fost membru PMP și PSD, devenit între timp om de afaceri și analist politic. În oraș, acesta se prezenta drept director executiv al Transilvania Smart City. Potrivit unor informații făcute publice de  Ziar de Cluj în 2018, Curteanu ar fi “finul finului lui Lenuța Udrea”, adică finul lui Adrian Gurzău, care, la rândul său, e finul Elenei Udrea. Potrivit surselor Ziua de Cluj, Curteanu ar fi în centrul unui scandal, acesta ar fi vândut de două ori aceleași apartamente. Realtopfarma SA, compania care și-a asumat proiectul Transilvania Smart City, semnează cu CFR Cluj (Fotbal Club CFR 1907 SA), pe data de în 24.02.2022, mai multe contracte (promisiuni de vânzare cumpărare a unui bun viitor) prin care clubul de fotbal urma să primească 12 apartamente în viitorului mini-oraș din zona Moș Ion Roată. Din partea Realtopfarma, compania controlată de partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, este împuternicit să semneze promisiunile de vânzare-cumpărare pentru cel puțini cinci apartamente, conform documentelor consultate de ZIUA de CLUJ, Mihai Curteanu. n data de 20.06.2022, când Sergiu Lucian Tătar, care conducea șantierul Transilvania Smart City semnează cu același Mihai Curteanu trei promisiuni de vânzare a unui bun viitor, 1056/2022, 1057/2022 și 1058/2022 pentru aceleași trei apartamente vândute anterior clubului CFR Cluj.