Din oras

Lipsa locurilor de parcare creeaza tensiuni intre societatea civila si municipalitate

Boom-ul imobiliar necontrolat la Cluj-Napoca a dus la o criza a locurilor de parcare in oras. Desi numarul de apartamente a crescut ametitor, cel al locurilor de parcare a ramas acelasi, iar asta a dus la blocarea strazilor si la scandaluri intre locatari. Sute de strazi din Cluj sunt supra-aglomerate, iar situatia nu pare sa fie rezolvata curand. Reprezentantii municipalitatii nu au o solutie pentru situatia din teren.

Un clujean ce locuieste pe strada Mircea Eliade din Zorilor a facut zeci de contestatii la Primarie pentru a rezolva problema parcarilor din zona, insa plangerile sale au ramas fara raspuns.

“Locuiesc intr-un ansamblu rezidential de 6 blocuri, dintre care la 5 dintre ele, demisolul a fost transformat in apartamente. In plus, la toate 6 s-au facut mansarde, desi limita de inaltime din zona este parter +2 etaje. Noi avem 4 etaje, cu mansarda cu tot. De aici si marea problema a locurilor de parcare. Sunt peste 100 de apartamente si in jur de 20 de locuri de parcare”, sustine clujeanul.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca, desi plangerile oamenilor au fost facute cu luni bune in urma, sustin insa ca verificarile nu sunt inca incheiate si ca nu pot da mai multe detalii despre situatia din zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *