PORTRET

Lili Mihacea, managerul Euromodels, prima agenție de modele din Cluj: „Frumusețea exterioară ți-o dă Dumnezeu, cea interioară ți-o creezi singur!”

Scris de 2,644

Lili Mihacea, managerul Euromodels, prima agenție de modele înființată în Cluj-Napoca, este o femeie care, chiar dacă, sau tocmai pentru că a fost înzestrată de Dumnezeu cu frumusețe fizică, s-a preocupat mai mult de frumusețea interioară, care, consideră ea, nu este un dat de la natură, ci un atribut pe care trebuie să ți-l creezi singur.

Lili Mihacea a început să prezinte moda de la 16 ani. În 1991 a devenit Miss Cluj și, ulterior, Miss România. În 1992 a participat la concursul Miss Europa, unde i s-a oferit un contract care ar fi putut însemna începutul unei cariere de model profesionist, însă ea a refuzat pentru că, fiind o mare familistă, a preferat să se dedice întemeierii unei familii, alegere dificilă, pe care însă nu a regretat-o niciodată, pentru că cele două fete ale sale reprezintă pentru ea acum cea mai mare bucurie și avere.

Fire independentă, chiar dacă întreaga existență și-a axat-o pe valorile sufletești, Lili Mihacea a reușit să își dezvolte și un business de succes, o firmă de confecții, pe lângă agenția de modele, prin care a croit destinele multor tineri, cărora a reușit să le schimbe în mod pozitiv viața.

Lili Mihacea nu e preocupată numai de frumusețea umană, ci și de cea plastică. Recent, a terminat Școala de Arte din Cluj și a început să investească timp și pasiune într-o mai veche preocupare de-a sa, pictura. Membră a Clubului Lions, artista își hrănește sufletul și cu opere de caritate și toate modelele agenției sale participă și la evenimente de acest gen.

Lili Mihacea e o frumusețe autentică, lipsită de farduri, la propriu și la figurat, o persoană care a înțeles că, dacă frumusețea fizică e un dat, cea interioară trebuie construită. De acest edificiu a fost preocupată mereu și se preocupă și în prezent, prin toate activitățile sale.

„Imaginea României suntem noi”

Lili Mihacea a început să prezinte moda de la 16 ani, când, mergând în vizită la mama sa, care lucra în domeniul confecțiilor, a fost abordată de Mihai Gherman, designerul întreprinderii, care, văzând-o „înaltă, subțirică și frumușică”, i-a propus să îi prezinte, în calitate de model, produsele vestimentare. Astfel, a intrat în lumea modei și a fost invitată și la prezentări în București, unde i-a cunoscut pe Zina Dumitrescu și pe Cătălin Botezatu, cu acesta din urmă legând chiar o strânsă prietenie.

Prezentările de modă au continuat, iar Lili Mihacea a fost îndrumată spre a face parte din echipa de manechine de la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. În 1991 a câștigat titlul de „Miss Cluj”, apoi a devenit Miss România și, în 1992, a participat la „Miss Europa”, un concurs unde a realizat faptul că, peste hotare, imaginea țării este creată de către fiecare român în parte:

„În perioada aceea România nu era foarte bine văzută de către cei din afară și am fost foarte încântată că am avut ocazia să schimb puțin imaginea țării, în grupul acela, de organizatori și participanți la concurs.

La început, pe organizatori nu îi interesa România, nu întrebau nimic de țara noastră, dar, în ultima perioadă a cantonamentului, care a durat o lună, am devenit foarte populară, mi se acorda foarte multă atenție și ceilalți vorbeau  mult despre România, am observat că fiecare venea să îmi spună câte ceva, ce știa el despre țară, lucru care m-a bucurat. 

Până la urmă, am tras concluzia că imaginea României suntem noi și că poți reuși să schimbi impresia proastă pe care o au unii despre țară, într-una bună, prin faptul că tu ești un om deosebit. Asta mi-a dat o mare satisfacție și a fost un succes!”

În cadrul acelui concurs, tinerei i s-a oferit un contract pentru Christian Dior, însă Lili Mihacea nu l-a onorat, pentru că a ales să-și întemeieze o familie. S-a măritat, în următorul an a avut deja primul copil, iar după doi ani, i s-a născut cea de-a doua fetiță.

Le-a schimbat în bine viața tinerilor frumoși care i-au trecut prin mână

După ce s-a întors de la concursul „Miss Europa”, Lili Mihacea a înființat prima agenție de modele din Cluj, Euromodels, prin intermediul căreia a lansat multe top modele, la nivel național și internațional:

„Am avut numeroase spectacole și rezultate frumoase, modelele mele au fost câștigătoarele multor concursuri de frumusețe și de modeling.”

La rândul ei, Lili Mihacea a fost model și câștigătoare a titlului de Miss, iar experiența sa în domeniu a ajutat-o să înțeleagă mult mai bine ce înseamnă această actvitate, văzută și trăită prin ochii unui model. Și-a folosit înțelegerea și empatia pentru a-i călăuzi pe tinerii care i-au trecut prin mână, atât din punct de vedere profesional, cât și în planul vieții personale, al formării lor umane:

„I-am îndrumat pe unii tineri care, de multe ori, erau în situații mai delicate. I-am învățat pe adolescenți că poți să ajungi foarte sus doar prin propriile tale puteri, numai prin munca ta și fără compromisuri. Asta e foarte important. Eu mi-am învățat fetele din agenție că nu trebuie să faci compromisuri ca să ajungi cineva, trebuie să fii tu și să muncești pentru ceea ce îți dorești!

Și acum îmi scriu fetele, am modele plecate, căsătorite în toată lumea, În America, Noua Zeelandă, Canada, Anglia, și îmi transmit lucruri frumoase, mă caută, și faptul că sunt persoane împlinite mi-a confirmat că într-adevăr am reușit să fac ceva bun cu tinerii care mi-au trecut prin mână, că întâlnirea noastră nu a fost o întâmplare. Multe fete mi-au spus că le-am schimbat viața și asta pentru mine e fantastic!”

În cursul întregii sale activități, Lili Mihacea a reușit să schimbe unele idei preconcepute legate de domeniul frumuseții, considerat pe nedrept ca fiind superficial și autosuficient:

„Am reușit să schimb gândirea oamenilor în ceea ce privește această activitate. Multă lume își imagina că modelele sunt doar niște fete frumoase, care nu știu decât să zâmbească și să se îmbrace frumos. Însă, aceste fete sunt absolvente de facultăți, de Medicină, Informatică, sunt chiar olimpice, unele dintre ele. Sunt fete cu o educație extraordinară.”

Lili Mihacea consideră că modelingul clujean, în ultimii ani, s-a dezvoltat frumos, pentru că școala de design din Cluj, care este una foarte bună, generează foarte multe evenimente de modă. Pe lângă prezentările vestimentare, fetele agenției sunt solicitate și în calitate de hostess la diverse evenimente de business. În plus, toate modelele participă și la evenimente caritabile.

De 11 ani, Lili Mihacea este membră a Clubului Lions, cu care a câștigat, în timpul mandatului său de președintă, locul I la nivel național, pentru numeroasele acțiuni caritabile:

„Am ajutat mulți copii săraci, bătrâni, am donat spitalelor aparatură medicală, o dată pe an avem acțiuni de testare a glicemiei în mall, am organizat o acțiune mare la Sala Sporturilor, în cadrul căreia am testat vederea câtorva mii de oameni, și multe altele.”

„Frumusețea exterioară ți-o dă Dumnezeu, cea interioară ți-o creezi singur!

Fire independentă, de la 14 ani Lili Mihacea a învățat să coasă, iar doi ani mai târziu a început să practice contra cost această activitate, din dorința de a se întreține singură:

„Îmi doream să fiu pe banii mei, să îmi câștig singură banii pentru tot ce am nevoie, lucru care mi-a și reușit. Am început să îmi investesc banii pe care i-am făcut și, la un moment dat, mi-am deschis o firma de confecții, care împlinește deja 20 de ani. Avem clienți în toată țara și lucrăm pentru firme foarte mari. La un moment dat am fost președinta Patronatului Județean al Femeilor de Afaceri din Județul Cluj.”

Lili Mihacea are și o înclinație nativă pentru pictură, însă afacerile și viața de familie nu i-au permis până acum să aloce foarte mult timp acestui hobby. Dar, anul acesta, a terminat Școala de Arte și a reușit să își dedice mai mult timp acestei preocupări sufletești, reușind chiar să valorifice o parte dintre tablourile sale. În ultimul timp pictează cu mare sete, pentru a recupera anii în care și-a neglijat talentul artistic.

Credința este o altă latură majoră a personalității și a sufletului său:

„Sunt un om credincios și cred că de aici îmi iau eu toată energia de care am nevoie pentru ca să fac atâtea lucruri. Cred în Dumnezeu și îl regăsesc în toate lucrurile pe care le fac!”

Familistă convinsă, Lili Mihacea își găsește o altă motivație și sursă de energie în familia sa, întemeiată devreme, la 23 de ani:

„Fiica mea cea mare a terminat University College of London și cea mică este studentă în anul II la Informatică Economică. Ele sunt modele la școală, sunt fete foarte cuminți și serioase, sunt mândră de ele și sunt o mare norocoasă că am doi copii așa serioși, harnici și integri. Fetele sunt marea mea bucurie și avere, pe mine familia mă împlinește cu adevărat!

Am avut de luat o decizie foarte grea, la un moment dat, când a trebuit să aleg între carieră și familie, și am făcut un lucru pe care puțină lume îl face, am ales familia, nu cariera. O parte dintre tinerele din ziua de astăzi se trezesc la 30 și ceva de ani singure, fără familie și copii, pentru că, probabil, în unele momente ale vieții lor, în loc să aleagă familia, au ales cariera.

Acestea sunt decizii foarte grele, dar eu nu regret nimic din ce am ales până acum în viață, nici cele rele, nici cele bune, și chiar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate încercările de care am avut parte și fără de care nu aș fi fost eu, cea de acum.”

Prin modeling și prin activitățile din cadrul Clubului Lions, Lili Mihacea a întâlnit mulți oameni celebri, din toate domeniile de activitate, de la președinți de stat, la artiști, oameni de știință sau oameni de cultură. De-a lungul vieții a interacționat cu foarte multe persoane și astfel a ajuns să cunoască și să intuiască firea umană, caracterul din spatele măștii fizice:

„Am reușit să trec dincolo de tot ceea ce înseamnă exteriorul unui om. Chiar dacă am fost obișnuită să apreciez oamenii prin prisma frumuseții fizice, foarte multe surprize plăcute le-am avut de la persoane care nu mi-au atras atenția în mod deosebit ca fiind frumuseți izbitoare.”

Interesată de frumusețea reală, de cea interioară, Lili Mihacea nu a recurs niciodată la artificii de înfrumusețare și, din acest motiv, și acum expiră prin toți porii naturalețe, simplitate, autenticitate, liniște și căldură umană:

„Deocamdată nu am recurs la niciun artificiu fizic, să mă facă mai frumoasă. Am lucrat mai mult la mine ca om, mai mult pe interior, decât pe exterior, pentru că exteriorul l-am primit de la Dumnezeu, așa cum a vrut el, lucru pentru care îi mulțumesc. Frumusețea exterioară ți-o dă Dumnezeu, cea interioară ți-o creezi singur și am lucrat la treaba asta și încă mai am mult de lucru!”, conchide Lili Mihacea, o promotoare a divinului frumuseții umane.

Foto: Facebook Lili MihaceaULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 3 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 7 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 7 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 8 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 8 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 9 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 10 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 10 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 22 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 23 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției