Politica

Liderul PSD, despre scandalul pensiilor speciale: „Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari – declarat neconstituţional de Curtea Constituţională – a fost depus de social-democraţi în Parlament.

Șeful Camerei Deputaților a declarat, vineri, la Timişoara, unde participă la un eveniment organizat de comunitatea evreiască că niciodată nu a avut un mandat întreg de parlamentar.

”Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit news.ro.

Social-democratul a precizat că este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să ”închidă” discuţia cu pensiile speciale.

”Nu ştim dacă în motivare va fi explicit că nu poate să fie o lege retroactivă, lucru totuşi anticonstituţional, şi va avea efecte din mandatul următor. Haideţi să aşteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare care va fi şi sunt convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuţie cu pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate.