Din oras

Licitaţia de 145 de milioane de euro pentru autobuze electrice a fost suspendată. Reprezentanţii unei firme din Turcia au contestat la CNSC niște prevederi din documentația privind achiziția și au cerut, EXPLICIT, suspendarea licitației

Licitația Primăriei Cluj-Napoca, prin care se dorea cumpărarea a 40 de autobuze electrice, a fost suspendată, după ce o firmă din Turcia, Karsan Otomotiv Sanayii Ve Ticaret A.S., a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Firma Karsan a fost înființată în anul 1966 în orașul Bursa din Turcia și produce vehicule comerciale, de la automobile la camioane și de la minivanuri la autobuze, inclusive electrice. Reprezentanţii firmei din Turcia au contestat la CNSC niște prevederi din documentația privind achiziția și au cerut, explicit, suspendarea licitației.

Ofertele trebuiau depuse în 8 noiembrie pentru adjudecarea contractului de furnizare a 40 de autobuze electrice articulate de 18 metri, 18 stații de încărcare lente și 6 stații de încărcare rapidă, conform caietului de sarcini. Durata contractului era de maxim 11 luni – termen de livrare pentru autobuze, 6 luni – termen de livrare pentru stațiile lente, 9 luni – termen de livrare pentru stațiile rapide.

Valoarea estimată a contractului era de 145.908.828 lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul local.

Firma din Turcia, producătoare de autobuze, a contestat la CNSC niște prevederi din documentația privind achiziția și au cerut, explicit, suspendarea licitației. Urmează să se analizeze în perioada următoare dacă această contestație este îndreptățită sau nu și în funcție de concluzii se va decide completarea sau nu a documentației și, ulterior, reluarea licitației.