Sex

Legea admiratiei in cuplu

In relatiile unui cuplu fericit exista si se manifesta puternic si consecvent multe legi sociale; una dintre ele este legea admiratiei. Aceasta spune ca oamenii se simt atrasi de cei care ii admira si au un sentiment de respingere fata de cei care-i injosesc sau ii fac sa se simta inferiori. Admiratia este unul dintre nevoile cele mai profunde si mai importante ale unui barbat, nevoie de care sotia sau partenera trebuie sa tina seama. Cuvantul “a admira” (sau a respecta, a onora) inseamna de fapt a acorda valoarea inalta altcuiva.

 

Legea admiratiei este baza tuturor relatiilor durabile intr-un cuplu. O persoana nu trebuie sa va placa pentru a o admira; a admira pe cineva este o alegere, o decizie, un angajament, un act de vointa de iubire si pretuire, a partenerului / partenerei, in cazul nostru.

 

Poate ca sotul dvs. va supara, va injoseste, va ofenseaza, va ignora sau pur si simplu va face rau, dar admiratia nu tine de ceea ce face, ci de ceea ce este. Este un sentiment neconditionat, iar barbatii sunt atrasi de cei care-i admira.

 

Intr-o relatie de dragoste exista unele motive sau greseli pentru care sotul / partenerul sa nu ii acorde suficienta atentie si admiratie sotiei / partenerei. Iata cateva dintre ele:

 

–    Sotia acorda apreciere / atentie mai multa altor barbati decat sotului ei. Sotul se poate simti lezat de stima, uneori exagerata, fata de alti barbati care se invart in jurul cuplului. Orice fraza ce exprima o comparatie directa / indirecta, ii poate transmite sotului dvs. ca admirati pe altcineva mai mult decat pe el. Domeniile deosebit de delicate pentru un barbat sunt slujba, prietenii, mostenirea familiala si inteligenta lui. Aveti grija sa nu laudati alti barbati in prezenta lui!

 

–    Sotia isi critica sotul, capacitatile, caracterul si activitatile lui. Acest lucru este distructiv mai ales daca ati facut-o in fata prietenilor sau a copiilor. In societate este un fapt bine cunoscut faptul ca este inacceptabil sa injosesti caracterul sau capacitatile unui om in fata celorlalti. Criticile in public demoralizeaza barbatii!

 

–    Tendinta sotiei de a exercita presiuni asupra sotului. Cicaleala sau presiunea continua il fac pe barbat sa se simta incompetent si iresponsabil. In loc sa fie motivat sa-si duca la capat responsabilitatea, va prefera sa o ignore. Cand il cicaliti, partenerul va cauta tovarasia altor oameni, care nu-i reamintesc in mod constant de greselile sau neimplinirile lui. O persoana poate fi injosita si devalorizata inclusiv prin expresia fetei si tonul vocii.

 

–    Discutiile banale se transforma in certuri. Discutiile puerile, banale sau fara un scop precis pot sa devina o insulta la adresa capacitatilor si inteligentei unui barbat. Ele pot degenera in certuri si conflicte. Evitati-le!

 

–    Neincrederea. De multe ori sotiile isi manifesta prin intrebari neincrederea in unelele activitati pe care partenerii lor le fac. De pilda, va suna de la birou ca sa va explice ca trebuie sa lucreze pana seara tarziu, iar dvs. il intrebati tendentios: “Chiar trebuie sa lucrezi pana tarziu asta-seara?” Prin aceasta intrebare, ii sugerati ca nu aveti incredere in judecata lui. In acest caz barbatul va percepe intrebarea ca un atac la el venit din partea unui “judecator suspicios”.

 

–    Va plangeti prea mult. A va plange mereu are acelasi efect cu a-l cicali: ii provoaca repulsie.


Cum sa va exprimati practic admiratia?

 

Exista o multime de moduri in care colegii, secretarele, sefii si prietenii il fac pe un barbat sa se simta important, moduri care pot constitui sugestii ce se pot aplica cu succes si intr-o relatie de cuplu. Iata-le:

 

1.    Incepeti sa cereti sfatul si parerea sotului in luarea unor decizii in alegerea /aranjarea mobilei, stilul si culoarea imbracamintei, meniul de duminica, etc. Cand ii examinati cu grija sugestiile sau ideiile, el va vedea ca este important pentru dvs.
2.    Faceti un efort sa va amintiti rugamintile si dorintele din trecut ale sotului si incepeti sa le indepliniti ori de cate ori aveti ocazia.
3.    Cautati ocazii de a atrage atentia (a accentua) asupra calitatilor pozitive ale sotului dvs. cand sunt si altii de fata.
4.    Faceti efortul de a aprecia ocupatia sotului. Cand  apreciati ceea ce face sotul dvs., puteti fi singura lui speranta si motivatie de a deveni mai valoros.
5.    Ascultati ceea ce spune sotul dvs. si nu va pripiti in a avea reactii negative.
6.    Nu lasati sa treaca nici o zi fara a va exprima aprecierea fata de cel putin un lucru pe care sotul dvs. l-a facut sau spus.
7.    Folositi-va sensibilitatea pentru a descoperi scopurile personale ale sotului dvs. si oferiti-i sprijin moral si material pentru implinirea lor.
8.    Incepeti sa va admirati fara cuvinte sotul prin expresia fetei si miscarea trupului. Comunicarea nonverbala este in procent de 55 % in cadrul unei comunicari intre soti si sotii.
9.    Cereti-i iertare de fiecare data cand il suparati…

 

.ro

Foto: www.sxc.hu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *