In vizor

La trei ani de la descoperirea problemelor tehnice, sala de sport a Colegiului George Coșbuc este tot nereparată. Abia acum se lansează licitația pentru proiectare și lucrări

Sala de sport a Colegiului Național George Coșbuc a fost inaugurată în octombrie 2014, costurile acestei investiții fiind de aproximativ 2 milioane lei. Timp de patru ani, sala a fost funcțională, s-au desfășurat activități sportive, dar în urma unei expertize realizată în 2018, au fost descoperite probleme tehnice, mai exact o deformație a planșeului. Imediat a fost oprită orice activitate în sală, Primăria a solicitat constructorului să remedieze situația, dar acesta a refuzat astfel că administrația publică locală s-a văzut nevoită să aloce fonduri din bugetul local pentru reparații. Primarul Emil Boc anunța în 2019 alocarea a 6 milioane lei pentru reparații.

Acum, în 2021, sala tot nu este reparată. Abia miercuri, 7 aprilie, a fost publicat anunțul pentru organizarea licitației pentru proiectarea și execuției lucrărilor de consolidare a sălii de sport. Valoarea estimată a investiției este mai mică decât cea din 2019. Mai exact, se estimează că lucrările vor costa 5.462.170 lei și vor dura șase luni.

În 2019, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru repararea sălii. Atunci se estima că lucrările vor începe în 2020.

Lucrările prevăd, printre altele, consolidarea grinzilor din beton armat, reparaţii locale pe faţadele clădirii şi revopsirea integrală, înlocuirea pardoselii de parchet laminat din sala de gimnastică de la etaj, vopsirea pereţilor din sala de sport şi sala de gimnastică, înlocuirea sistemului de iluminat de la sala de sport şi sala de gimnastică, înlocuirea betonului de pantă şi refacerea hidroizolaţiei, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor în zonele afectate de igrasie.

În momentul inaugurării, această sală de sport a fost catalogată cea mai modernă din sistemul de învățământ din Cluj-Napoca.

„Elevii au aici oportunitatea să facă handbal, fotbal, gimnastică, tenis de masă sau alte sporturi de acest fel în cea mai modernă sală de sport pe care o are municipiul în acest moment pregătită pentru unităţile şcolare. Lucrarea a costat puţin peste 2 milioane de lei, o investiţie realizată de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. De această sală se vor bucura aproximativ 5.000 de elevi de la Liceul Coşbuc şi de la liceele din preajmă, dându-le acum şansa să facă sport chiar şi de performanţă. Construcţia acestei săli de sport nu a fost uşoară. Am avut probleme multe legate de drenuri, de alunecarea dealului, de devierea utilităţilor”, a spus primarul Emil Boc cu prilejul inaugurării noii săli de sport, în 2014.

Constructorul sălii, S.C. Conimet Impex SRL Cluj-Napoca, afirma în urmă cu trei ani că imobilul nu se mai află în responsabilitatea societății. Firma a fost înființată în 1997, are obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și este în lichidare (considerată inactivă). Conimet Impex are un singur asociat – Mariana Haiduc. În 2014, anul în care a fost dată în folosință sala de sport, firma avea 704 mii euro cifră de afaceri, 201 mii euro profit și 40 de angajați. În 2019, cifra de afaceri era de 189 mii euro, avea pierderi de peste 63 mii euro și 7 salariați.

În 2020, Mariana Haiduc a înființat firma Conimob Invest, obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *