In vizor

La Pata Rât se arde gunoi din Italia? Mii de metri cubi de deşeuri cu inscripţii în italiană au ajuns în depozitul RADP

Circa 7.000 de metri cubi de deşeuri de plastic sub formă de baloţi compacţi sunt depozitaţi pe platforma de la Pata Rât al Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca. Deşeurile au inscripţii doar în limba italiană, fapt care sugerează că ar proveni din Italia. Garda de Mediu Bihor anchetează două firme din judeţ cu legături cu mafia italiană a deşeurilor, informează Realitatea.net.

Circa 7.000 de metri cubi de deşeuri de plastic sortate sunt depozitaţi pe platforma depozitului de la Pata Rât al Regiei de Administrare a Domeniului Public (RADP) din Cluj-Napoca. Deşeurile au fost împachetate sub formă de baloţi compacţi, fapt care sugerează faptul că gunoiul a fost transportat cu camioane din alte zone, deci nu provine din judeţul Cluj. 

Aşa cum se poate vedea în fotografiile trimise de surse din interiorul RADP Cluj-Napoca reporterilor Adevărul, deşeurile au inscripţii în limba italiană, fapt care sugerează că ar proveni din peninsulă. Mai mult, locuitorii din zonă confirmă că aceste deşeuri au fost aduse cu camioanele, începând cu luna septembrie 2019. Aceeaşi sursă susţine că aceste deşeuri au fost duse să fie arse în staţia de piroliză din apropiere.

PS: Ziar de Cluj a pus câteva întrebări pe temă la Garda de Mediu, la RADP şi urmează să vă prezentăm un material cu privire la cum s-a avizat staţia de piroliză a RADP Cluj-Napoca să-şi facă de cap Pantelică cu deşeuri din „străinezia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *