In vizor

Autoritățile clujene, relaxate în privința coronavirusului: Clujul, centru regional, are doar 197 de locuri de carantină

Scris de 549

Autoritățile clujene nu sunt deloc speriate de coronavirus, drept urmare nici nu se așteaptă să apară prea multe persoane suspecte că ar fi infectate cu acest virus. Toate acestea în condițiile în care Clujul are legături aeriene spre toate orașele din Italia unde se înregistrează un număr foarte ridicat de îmbolnăviri. Mai mult, știind numărul mare de români care locuiesc în Italia, probabil că autoritățile se gândesc că aceștia sunt suficient de responsabili și nu vor veni la Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca a pregătit un centru de carantină pentru situația în care vor apărea persoane din zonele afectate de coronavirus, precum Italia sau China, însă prefectul nu se așteaptă ca acesta să fie folosit.

”Acel centru aflat în clădirea Clinicii de Medicina Muncii este pregătit pentru persoanele care ajung în Cluj din Italia sau China, însă sunt șanse foarte mici pentru ca astfel de persoane să ajungă la Cluj deoarece acele zone de află în carantină. Acel centru a fost pregătit și igienizat și are aproximativ 55 de locuri. Personalul va fi asigurat de către Spitalul Județean. În tot județul sunt 197 de paturi”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

 

În acest moment la Cluj-Napoca nu se află nimeni în carantină, sunt doar 637 de persoane aflate în carantină la domiciliu, însă această situație se poate schimba de la o zi la alta. Este suficient să vedem cât de repede s-a răspândit virusul în Italia și cum peste noapte mai multe orașe au intrat în carantină. Avem o țară europeană, în care locuiesc foarte mulți români, drept exemplu pentru modul rapid în care s-a răspândit virusul, cu toate acestea autoritățile din România se comportă ca și cum o astfel de situație nu poate apărea și în România. Măsurile luate pe aeroporturi presupun completarea unor chestionare, însă simptomele bolii nu apar imediat, iar cei care sunt purtători ai virusului îi pot infesta pe ceilalți fără ca măcar să își dea seama. De asemenea, boala se manifestă ca o gripă, iar cunoscându-se apetitul românilor pentru automedicație este posibil ca unele cazuri nici măcar să nu fie depistate la timp. 

Potrivit surselor Ziar de Cluj angajații Spitalului Județean care ar urma să fie delegați în acest centru de carantină sunt destul de speriați, având în vedere răspândirea foarte rapidă a virusului.

”În cladirea Medicina Muncii o sa fie cazati cei care vin din afara tarii,din zonele afectate cu coronavirus.Cei care vin din zonele acelea si trebuie sa stea in carantina. Sunt 36 de paturi,iar personalul v-a fi asigurat tot din personalul spitalului judetean.Adica vor fi delegati asistente,infirmiere de pe alte sectii,acolo,asa pe rand.(asta nu stiu daca e ok,sa fi nevoit sa pleci intr un loc cu risc atat de mare.Majoritatea nu prea vor,e si normal,toata lumea se teme,dar nu au de ales)Iar cladirea aceea v-a fi pazita de jandarmi,din momentul in care apare primul pacient in carantina”.

Până astăzi, 6 martie, la nivel național au fost confirmate 7 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cei 7 cetățeni care au contactat virusul, 3 sunt declarați vindecați. Unul a fost externat, iar ceilalți doi rămân, momentan, sub observație medicală, în spital, conform deciziei medicilor din Timișoara.

Cei 4 pacienți care sunt încă purtători ai virusului sunt internați în unități medicale din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Starea de sănătate a tinerilor de 16 ani internați la Timișoara este bună, neavând simptome.

Pacienții internați la Iași și Cluj – Napoca prezintă o stare de sănătate ameliorată față de momentul internării în spital.

De asemenea, un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul Italiei. Potrivit autorităților italiene, femeia a contactat o formă ușoară, este în stare bună și a fost plasată în carantină la domiciliu.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 21 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12158 persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală. Așadar, în cursul zilei de ieri au ieșit din carantină instituționalizată 14 persoane, ale căror teste au fost negative la infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus).ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 9 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 24 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE