Din oras

La o lună de la începerea școlii, Primăria pune la bătaie 500.000 EUR pentru măști, mănuși și dezinfectanți în unitățile de învățământ. Produsele vor fi livrate spre final de an școlar

Scris de 43

Autoritățile locale pun la bătaie aproape 500.000 EUR pentru achiziționarea de echipamente medicale, dezinfectanți și măști de protecție pentru un număr de 21 de unități de învățământ din municipiul Cluj-Napoca, la o lună de la începerea celui de-al doilea semestru în 8 Februarie 2021. Licitația lansată de Primărie vine să completeze o altă licitație demarată „în regim de urgență” odată cu începerea școlii pentru reparații în instituțiile de învățământ cu o valoare de 1,5 milioane EUR. Materialele sanitare au termen limită de livrare luna iunie 2021, adică în preajma încheierii anului școlar. 

Pentru Consolidarea capacitatii unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca in vederea gestionarii situatiei de pandemie generata de virusul SARS-COV-2 prin achizitia de echipamente de protectie medicala/dispozitive medicale, autoritățile locale au lansat o licitație cu o valoare de 2.335.682,67 lei/ cca 478.334,50 EUR. 

Potrivit detaliilor cuprinse în caietul de sarcini aferent proiectului, materialele sanitare care urmează să fie achiziționate vor fi livrate unităților de învățământ preuniversitar cuprinse în program până în a doua parte a lunii iunie 2021. 

„La solicitarea unităților de învățământ municipiul Cluj-Napoca a aprobat achiziția de dispozitive de protecție medicale și materiale pentru dezinfectat, sumele necesare fiind incluse în bugetul local al municipiului. 

O parte din aceste echipamente au fost deja achiziționate, iar o altă parte urmează să fie achiziționate și livrate unor unități de învățământ până la data de 18.06.2021”, se arată în documentația aferentă programului. 

Unitățile de învățământ preuniversitar au fost deschise în data de 8 februarie 2021, odată cu debutul celui de-al doilea semestru al alnului școlar 2020-2021. 

În motivarea achiziției, autoritățile locale arată:

„Redeschiderea școlilor în condiții de siguranță necesită o largă asumare în societate și responsabilizarea celor tuturor implicați în vederea respectării normelor impuse, în contextul prevenirii, depistării din timp și diminuării răspândirii a infecției cauzate de virusul COVID-19.

Pentru a permite aceste lucru este necesar să se asigure existența unei infrastructuri funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a aplica măsurile sanitare și de protecție minime în unitățile de învățământ de stat”, notează reprezentanții autorităților locale la o lună de la debutul școlii. 

La începutul lunii februarie 2021, cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, Primăria Cluj-Napoca publica un anunț pentru contractarea serviciilor pentru lucrări de reparații generale și de renovare „în regim de urgență” a unităților de învățământ preuniversitar din municipiu, cu o valoare totală de cca 1.466.385,18 EUR/ adică 7.143.225,43 LEI.

CITEȘTE ȘI: După anunțul privind redeschiderea școlilor, Primăria pune la bătaie aproape 1,5 milioane euro pentru reparații „în regim de urgență”

Achiziția materialelor sanitare pentru asigurarea igienei și prevenirea răspândirii infecției cu Sars-Cov-2 – măști de protecție, mănuși, dezinfectanți și lămpi UV – face parte din apelul de proiecte POIM pentru decontarea din fonduri europene a echipamentelor de protecție/dispozitive medicale și vor fi achiziționate initial din fondurile bugetului public, urmând să fie decontate ulterior. 

În program sunt incluse 21 de școli din municipiul Cluj-Napoca.

Licitația lansată de autorități are termen limită de participare data de 8 Aprilie 2021. 

Produsele sanitare trebuie să fie livrate către școli până în preajma finalului de an școlar. 

Structură semestrul II 

Cursuri:                           Luni, 8 februarie 2021 – Joi, 1 aprilie 2021

Vacanţa de primăvară 1: Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021

Paștele Catolic în 2021 – în 4 aprilie

Cursuri:                           Luni, 12 aprilie 2021 – Joi, 29 aprilie 2021

Vacanță de primăvară 2: Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021

Paștele Ortodox în 2021 – în 2 mai

Cursuri:                           Luni, 10 mai 2021 – Vineri, 18 iunie 2021

Vacanţa de vară:  începe Sâmbătă în 19 iunie 2021.

Elevii de clasa a VIII-a termină cursurile pe 11 iunie 2021, apoi urmează Evaluarea Națională.

Probele scrise de Bacalaureat 2021 încep în perioada 28 iunie – 1 iulie 2021. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 9 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 10 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 22 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE