Politica

La Cluj, USL nu se rupe

Declaratiile lui Ludovic Orban potrivit carora alianta USL se va destrama nu sunt sustinute de colegii de partid din Cluj, dar nici de catre pesedistii locali. Orban a spus ca PNL pierde capital de imagine din aceasta alianta, fiind vazut ca cel mai corupt partid, cu scadere in sondaje. Mai devreme sau mai tarziu, alianta se va rupe, sustine Orban. Afirmatiile sale nu sunt insa sustinute si la Cluj. Pe malul Somesului, USL e puternica si are viata lunga. 

Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, crede cu tarie in rezistenta aliantei dintre PSD si PNL si spune ca nici nu poate fi vorba de o ruptura. La alegerile prezidentiale, alianta il scoate pe Crin Antonescu la inaintare, iar asta nu se va schimba:

„Eu nu vreau sa intru in polemici cu Ludovic Orban, il cunosc de atata amar de vreme si nu are rost. Dar dansul se cumporta, cel putin in ultimii ani, ca un Gica Contra al Partidului. Sa stea linistit, Alianta nu se rupe, chiar saptamana trecuta s-a facut la Constanta un legamant prin care Crin Antonescu va fi propus presedinte din partea noastra. Nu zic ca nu sunt chestiuni care ar mai trebui lucrate, dar USL nu se rupe. Domnul Orban mai bine ar pune umarul, sa lipim PNL la guvernare”, a declarat Horea Uioreanu.

Nici senatorul PNL Marius Nicoara nu crede in destramarea USL, cu toate ca refuza sa comenteze afirmariile colegului sau de partid, Ludovic Orban.

„Sunt declaratiile lui, pe care nu le comentez. Totusi, nu sunt de acord cu el, USL nu se rupe”, sustine Nicoara.

Deputatul PNL de Cluj, Adrian Oros a declarat ca nu are date privind scaderea in sondaje a PNL, asa cum sustine Ludovic Orban.

“Alianta a fost adoptata de majoritatea statutara. Tot printr-o majoritate statutara ar trebui sa se si destrame, dupa parerea mea. Inainte de a face asemenea declaratii, ar trebui sa avem o analiza la nivelul fiecarei filiale a partidului. Este prematur sa discutam despre o rupere a aliantei. Ludovic Orban este, intr-adevar, o voce vehementa a partidului, un membru vechi, militant PNL, care a fost intotdeauna taios. Ca deputat de Cluj, in acest moment nu pot sa spun ca se pune asa problema, insa”, a declarat Oros.

Nici in grupul parlamentar al PSD nu s-a discutat despre acest lucru.

“Deoamdata nu vad la fel lucrurile. Toata lumea a fost de acord ca aceasta alianta trebuie sa continue. Este in beneficiul tuturor. Preocupari de acest fel apartin unor oameni carora le place sa se auda la televizor cu declaratii exotice. Domnul Orban nu face parte din partidul nostru si nu as dori sa comentez. Totusi, in grupul nostru parlamentar nu s-a discutat despre o posibila rupere a aliantei”, a spus Aurelia Cristea.

Orban e deconectat de la realitate

Vicepresedinte al PNL Cluj, Ioan Bildea spune ca a fost de fata cand Orban a facut declaratia cu pricina.

“Ludovic Orban e o voce singulara in partid. E parerea lui. Pe de o parte il inteleg, are multe nemultumiri si frustrari de cand a pierdut conducerea partidului, in 2010. Nu exista un consens pe viziunea lui. Azi a fost concurs pe pozitia de lider de grup la Camera Deputatilor si a pierdut la diferenta mare fata de Gherlea”, a declarat Bildea.

Liderul TNL Cluj este de parere ca Ludovic Orban a avut mereu o pozitie mai radicala si ca stie sa o sustina cu argumente credibile.

“Din punctul meu de vedere lucrurile nu stau asa de rau cum spune Ludovic Orban. La aceeasi intrevedere unde a “prezis” ruptura USL a sugerat si o solutie de alianta cu PDL, ceea ce dovedeste in ce masura este deconectat de la realitate”, a explicat Bildea.

Consilierul judetean din partea PNL, Mihai Szeplekan a spus ca nu crede ca se va intampla ruptura de care a vorbit Orban.

“E parerea lui Ludovic Orban, sa si-o asume. Eu cred ca vom avea un singur candidat la prezindentiale si un singur presedinte si acesta e Crin Antonescu. Noi, la Cluj, avem o buna colaborare cu PSD. Ca intr-o familie, mai sunt mici neintelegeri, dar e o alianta care pana cel putin dupa alegerile prezidentiale va ramane in picioare. Scopul nostru e ca atat la europarlamentare, cat si la prezidentiale sa fim pe primul loc”, a mai spus Szeplekan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *