In vizor

Gabriela Timofte a vandut Transilvania Constructii fara voia sotului

29,22% din actiunile Transilvania Constructii au fost vandute in aceste zile catre SIF Banat-Crisana cu 3,1 milioane de euro. Mircea Timofte, presedintele consiliului de administratie al companiei, a marturisit pentru Ziar de Cluj ca decizia a fost luata unilateral de sotia sa si ca el avea alte planuri. 

Vanzarea a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce SIF Banat-Crisana a mai cumparat pachete mai mici de actiuni la Transilvania Constructii, ceea ce a dus la cresterea pretului pe bursa cu 53%, potrivit zf.ro.

Participatia societatii banatene la Transilvania Constructii a ajuns in acest fel de la 20,29% la 49,63% si urmeaza sa lanseze o oferta obligatorie de preluare, deoarece a depasit pragul de 33% din actiuni.

Contactat telefonic pentru informatii despre tranzactie, Mircea Timofte a declarat ca nu a avut nici o influenta.

“Nu eu am luat aceasta decizie. Actiunile erau ale lui Gabi (Gabriela Timofte, sotia sa, n. r.) si ea a hotarit sa vanda fara sa ma anunte. Imi pare rau, as fi vrut ca aceste actiuni sa fie preluate de Andrei, fiul meu, dar daca asta a fost decizia ei nu pot decat sa o accept”, a declarat Mircea Timofte.

“Cred ca cel mai important proiect al companiei este Parcul Logistic Transilvania. Am reusit sa trecem cu bine prin anii acestia de criza pentru ca am fost mai precauti”, a mai spus presedintele.

Gabriela Timofte a declarat ca nu doreste sa comenteze reactia sotului fata de vanzarea actiunilor Transilvania Constructii.

“A fost o decizie personala care poate veni la un moment dat, in viata”, a declarat fosta actionara majoritara a societatii de constructii.

Transilvania Constructii este evaluata la 10,6 milioane de euro si este una din cele mai importante companii de constructii de pe bursa. In primul semestru din acest an a fost de 3,4 milioane de euro, cu 16% mai putin fata de anul trecut, iar profitul declarat a fost de 222.000 euro.

In 2013, SIF Banat-Crişana a mai achizitionat pachetul majoritar de acţiuni al Azuga Turism, şi 50% din acţiunile Muntenia Invest, firma care administrează SIF Muntenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *