Rautacisme

La Cluj-Napoca, ca-n filmele cu proști! Cel mai votat proiect al bugetării participative: 80.000 de euro pentru un loc de joacă cu mașinuțe

Au mai rămas 6 zile până când clujenii pot vota „proiectele” din cadrul pseudo-programului Bugetare Participativă. 

Conform regulamentului, „la finalul etapei de vot, vor fi selectate un număr de 15 proiecte care vor fi implementate de către Primăria municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2020. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte”.

În mod normal, nu va fi implementat nimic, pentru că Primăria Cluj-Napoca nu dă nici măcar doi lei pe Bugetarea Participativă, însă pornind de la ipoteza că într-adevăr cele 15 proiecte vor fi finanțate, credem că ar trebui trase niște semne de alarmă. 

Așadar, în acest moment avem cinci categorii și cinci proiecte care par să fie câștigătoare: 

La categoria „alei, tortuare și zone pietonale”, momentan lider, cu 178 de voturi, e proiectul MARCAJE TRECERI DE PIETONI PENTRU BICICLETE + SEMAFOARE PENTRU BICICLETE, care are nevoie de o finanțare de 50.000 de euro. 

La categoria „mobilitate, accesabilitate și siguranța circulației”, conduce detașat proiectul ILUMINAT MODERN PENTRU SIGURANȚĂ RUTIERĂ PE BULEVARDUL MUNCII. Finanțarea solicitată? 80.000 de euro. 

La categoria „spații verzi și locuri de joacă”, situația devine alarmantă! Lider detașat e inepția denumita „amenajare pistă de automodele”. Vorbim despre 80.000 de euro care vor fi alocați adulților care vor să se joace cu mașinuțele în parc. Ziar de Cluj a tratat pe larg acest subiect tragi-comic. CITEȘTE AICI MAI MULTE: Bugetare participativă 2019: 80 000 de euro îngropați într-o pistă, din pământ bătucit, pentru mașinuțe de jucărie!
 

La categoria „amenajare spații publice”, reamenajarea Canalului Morii pare singurul proiect logic care merită să fie lider. Chiar și așa, puțin probabil ca Primăria să facă ceva în sensul acesta. Vom avea reamenajat Canalul Morii după 20 de ani, 5 licitații și vreo 50 milioane de euro „investiți” în buzunarele cui trebuie.

La categoria „infrastructură educațională și culturală” conduce detașat proiectul ”Legal Wall- perete legal pentru exersarea artei stradale”. Costuri, 2000 de euro.

La categoria „orașul digital”, singurul proiect cu șanse reale de a câștiga e „Scripto App- aplicație pentru nevăzători”. Vorbim despre 120.000 de euro, în teorie. 

Data viitoare când vă mai plângeți că Primăria aruncă banii pe geam pe tot felul de inepții, cum ar fi 80.000 de euro pe un teren pentru mașinuțe, să țineți minte: e doar din vina voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *