Rautacisme

L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de „colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta „Se face în proporție de 2% la blocuri”

La aniversarea atrei ani de la lansarea grandios de negânditului proiect al colectării „selective” a deşeurilor, municipalitatea l-a scos în geam pe city managerul Gheorghe Şurubaru să-şi justifice salariul prin câteva vorbe pe subiect. Cu această ocazie am aflat că municiplaitatea şi-a îndeplinit, cu brio, ţintele de colectare „selectivă” a deşeurilor care se face în proporţie de 2% la blocuri. Iar cum prin grija Urbanismului de Cumetrie din „funăria” lui Boc Cluj-Napoca beneficiază de blocuri şi peste case, rezultă că succesul este deplin.

„Colectarea selectivă merge bine la case. La blocuri, unde sunt cel puțin 4 containere, ne același lucru. Din păcate, în acest caz nu se întâmplă decât de foarte puține ori. Am fost diminețile cu cei de la salubtitate, cu mașinile care duc gunoiul, să vedem dacă deșeurile sunt depozitate corespunzător. Adevărul este că am găsit 1-2%, și e mult spus, cazuri în care gunoiul este colectat și depozitat așa cum trebuie. Fiind amestecat, firma de salubritate îl ia așa, iar apoi lumea vine și spune că e nemulțumită că toate tomberoanele se golesc într-o singură mașină”, se spune că ar fi zis Şurubaru, sau cel puţin o voce care aduce cu a lui – că declaraţia a fost dată la un radio.

Zice băiatul-despre-care-nu-știm-dacă-există (că activitate, în afară de trei link-uri din Șefu’ Boc pe Facebook, nu are – de aceea îl plătește orașul cu peste 10 mii de lei plus prime, să dea ”like and share”): ”Adevărul este că am găsit 1-2%, și e mult spus, cazuri în care gunoiul este colectat și depozitat așa cum trebuie. Fiind amestecat, firma de salubritate îl ia așa, iar apoi lumea vine și spune că e nemulțumită că toate tomberoanele se golesc într-o singură mașină”.

Păi, dacă Osândiții la osânză ai lui Bonțideanu, sau inspectorii din Primărie și-ar și făcut (și și-ar face) datoria, ar fi constatat că lumea s-a săturat să facă colectare selectivă și să obseve cum vine firma de salubritate și bagă totul la grămadă.

dar tot clujenii sunt de vină că dau o basculă de bani unor funcționari care nu-și fac datoria.

Şi cam atât.