In vizor

Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)

Scris de 841

Conform DEX, ”investiție” (în cazul pe care dorim să-l aducem în discuție), este acea acțiune prin care o entitate care deține bani alocă bani și alte mijloace materiale pentru a crea chestii noi, pentru ”lărgirea, reutilarea și modernizarea celor existente.

Pe când ”întreținere” (în același caz pe care vrem să îl aducem în discuție), înseamnă ”a păstra în stare bună, în condiții de funcționare; a face să dureze”. Fiind vorba despre drumurile județene, a le face să dureze, a le păstra în stare bună și în condiții de funcționare (adică cam fără gropi, șleauri, surpături, zăpadă, gheață șamd), înseamnă fix ÎNTREȚINERE, nu INVESTIȚIE.

Așa că, Aline, te rugăm noi, dă-ți afară comunicatorii. Sunt praf. Ne anunță printr-un comunicat Consiliul județean Cluj bagă 10 milioane de lei în ”întreținerea drumurilor județene”, apoi îți pun în gură prostii de care râd și copiii de clasa a IV-a (ăia care sper că mai au în programă să-și facă un ”Vocabular”):

Investim semnificativ, în continuare, în infrastructura rutieră. Am hotărât suplimentarea bugetului destinat intervențiilor pe drumurile județene din dorința de a intensifica ritmul acestora și de a mări volumul de lucrări pe anumite sectoare cu un trafic intens. Noul buget consolidat, alocat pentru întreținerea rețelei de drumuri județene, a ajuns, astfel, la 70.000.000 de lei.”

Dacă ți-e milă de ei (de comunicatori), că au familie ”de întreținut”, pune-i să scrie de 1000 de ori: ”ÎNTREȚINERE NU ÎNSEAMNĂ INVESTIȚIE”.

Și trimite-ne la redacție hârtiile, să-i iertăm, că pe banii noștri sunt proști comunicatori. Și nu au proprietatea și înțelegerea cuvintelor.

PS1: Sperăm că nu ți-ai scris singur counicatul.

PS2: Dacă PS1 nu este real, verifică ce lasă ăștia ai tăi în eter. Că ne facem de râs.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 6 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 7 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 7 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 8 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 20 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 1 day Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 1 day Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE