In vizor

Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)

Conform DEX, ”investiție” (în cazul pe care dorim să-l aducem în discuție), este acea acțiune prin care o entitate care deține bani alocă bani și alte mijloace materiale pentru a crea chestii noi, pentru ”lărgirea, reutilarea și modernizarea celor existente.

Pe când ”întreținere” (în același caz pe care vrem să îl aducem în discuție), înseamnă ”a păstra în stare bună, în condiții de funcționare; a face să dureze”. Fiind vorba despre drumurile județene, a le face să dureze, a le păstra în stare bună și în condiții de funcționare (adică cam fără gropi, șleauri, surpături, zăpadă, gheață șamd), înseamnă fix ÎNTREȚINERE, nu INVESTIȚIE.

Așa că, Aline, te rugăm noi, dă-ți afară comunicatorii. Sunt praf. Ne anunță printr-un comunicat Consiliul județean Cluj bagă 10 milioane de lei în ”întreținerea drumurilor județene”, apoi îți pun în gură prostii de care râd și copiii de clasa a IV-a (ăia care sper că mai au în programă să-și facă un ”Vocabular”):

Investim semnificativ, în continuare, în infrastructura rutieră. Am hotărât suplimentarea bugetului destinat intervențiilor pe drumurile județene din dorința de a intensifica ritmul acestora și de a mări volumul de lucrări pe anumite sectoare cu un trafic intens. Noul buget consolidat, alocat pentru întreținerea rețelei de drumuri județene, a ajuns, astfel, la 70.000.000 de lei.”

Dacă ți-e milă de ei (de comunicatori), că au familie ”de întreținut”, pune-i să scrie de 1000 de ori: ”ÎNTREȚINERE NU ÎNSEAMNĂ INVESTIȚIE”.

Și trimite-ne la redacție hârtiile, să-i iertăm, că pe banii noștri sunt proști comunicatori. Și nu au proprietatea și înțelegerea cuvintelor.

PS1: Sperăm că nu ți-ai scris singur counicatul.

PS2: Dacă PS1 nu este real, verifică ce lasă ăștia ai tăi în eter. Că ne facem de râs.