Justitie

JUSTIȚIE DE DRAGUL PENSIEI SPECIALE: Delia Purice, de la Curtea de Apel Cluj, se cere în pensie

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să avizeze marți, 7 februarie, dosarele de pensionare depuse de 22 de judecători, dintre care trei care activează la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 • Continuă valul de dosare de pensionare depuse de judecători după ce la sfârșitul lunii octombrie 2022 – 63 de judecători și-au depus dosarul de pensionare în urma informațiilor potrivit cărora în urma unei reforme legate de pensiile speciale, magistrații vor putea ieși la pensie doar după vârsta de 65 de ani.

Lista judecătorilor care au solicitat pensionarea:

Înalta Curte de Casție și Justiție

 1. HÎNCU CEZAR – Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție
 2. DORIN RODICA – Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție
 3. NĂSTASIE VERONICA – Judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție

Curtea de Apel

 1. OCHEA NELA IULIANA – Judecător la Curtea de Apel Craiova
 2. IONESCU GABRIELA – Judecător la Curtea de Apel Craiova, numită în funcția de președinte al Secției I-a civilă a instanței
 3. PURICE DELIA – Judecător la Curtea de Apel Cluj
 4. MĂRĂCINEANU DORANDA – Judecător la Curtea de Apel Galaţi
 5. BUNEA LUCIAN – Judecător la Curtea de Apel Craiova, numit în funcția de președinte al Secției litigii de muncă şi asigurări sociale a instanței

Tribunal

 1. LAZAR MARIANA-VIOLETA – preşedinte al Secţiei penale din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud
 2. MĂSTACAN ERICH-EMILIAN – președinte al Secției civile a Tribunalului Ilfov
 3. BULIGA IONELA SPERANŢA – Judecător la Tribunalul Specializat Mureş, preşedinte al acestei instanţe
 4. ROMAN NATALIA FLOAREA – Judecător la Tribunalul Specializat Mureş
 5. POPESCU OTILIA CESARINA – Judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Gorj

Judecătorie

 1. CIUMA OVIDIU GEORGE – Judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Oradea
 2. BELDIANU DIANA CRISTINA – Judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sectorului 6 București
 3. BREȘUG DENISSA-TINONIA – Judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Constanța
 4. BĂDULESCU AURELIAN GABRIEL – Judecător la Judecătoria Craiova, delegat în funcția de președinte al Judecătoriei Drăgășani
 5. CĂLIN NICOLETA – Judecător la Judecătoria Braşov
 6. SALCU POP IOANA CRISTINA – Judecător la Judecătoria Alba Iulia, delegată în funcția de președinte al Judecătoriei Sebeș
 7. GRECU FLORIN MARIUS – Judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Craiova
 8. LIŢĂ MARIUS – Judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Râmnicu Vâlcea
 9. ITUL CARMEN RIBANA – Judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Petroşani, delegată în funcţia de preşedinte al instanţei

Va fi cu un judecător care urăște presa mai puțin – deci nici o pagubă-n ciuperci

În 2018, Gazeta de Cluj o punea pe Delia Purice pe locul doi într-un Top 10 al celor mai bogați judecători pe penal clujeni.

”Pe locul doi se află Delia Purice, ce câştigă anul un salariu de 124.388 de lei. Aceasta a mai încasat 5.093 lei din hotărârile judecătoreşti, o sumă mică făcând comparaţie cu anul 2015 când primea 273.655 de lei din drepturi salariale restante. Soţul acesteia Mircea Purice, inginer la AGIFER BUCUREŞTI şi CNFC CFR SA primeşte un venit anual de 49.034 de lei.

Delia mai deţine două apartamente în Cluj-Napoca, unul dobândit în 1999 cu o suprafaţă de 48,94 mp dobândit prin partaj iar altul dobândit în 2016, cu suprafaţa de 56 mp, moştenit. Aceasta mai deţine o garsonieră în Bucureşti, dobândită în 2003 şi un autoturism marca Megan-Sedan dobândit prin cumpărare.

Judecătoarea mai are deschide si trei carduri de credit în lei, în valoare de totală de 48.196 de lei. La capitolul datorii, Delia Purice, are un credit în valoare de 110.000 lei la Banca Românească, în anul 2017 făcut pentru refinanţarea creditului iniţial de 89.000 lei din 2016.”

Strict Secret afirmă într-un material că: ”O judecătoare din Cluj se întâlnește periodic cu un milionar local influent cu care face sexy-time, ba chiar primește cadouri importante de la el”.

Evenimentul Zilei titra: Liviu Alexa, dovada clară că judecătorii din Cluj încearcă să distrugă presa de investigație: „Jur pe viața mea că n-am crezut…”

Sănu uităm și scandalul din 2010: ”Scandal, presiuni intre judecatori si jurnalisti interceptati, prologul unui proces cusut cu ata alba”

”Într-un material publicat pe citynews.ro, Liviu Alexa, patronul site-ului, a descris un scenariu pe cât de realist, pe atât de sumbru. Conform surselor acestuia, Adina Lupea ar fi fost “presată” de către preşedinta secţiei penale a Curţii de Apel Cluj, judecătoarea Delia Purice, să se retragă din mai sus menţionatul dosar, sub ameninţarea dezvăluirii unor aspecte delicate legate de viaţa personală.  Din câte se pare, Delia Purice ar fi în posesia unor înformaţii care, dacă ar fi să fie dezvăluite publicului, ar fi de natură să îi compromită iremediabil imaginea profesională a Adinei Lupea, imagine de altfel impecabilă. Încercând să verifice informaţiile dezvăluite de propria sursă, Liviu Alexa a încercat să obţină declaraţii oficiale din partea ambelor judecătoare.  Mai uşor de zis decât de făcut. În vreme ce Adina Lupea a lăsat să se înţeleagă că ar fi fost ţinta unor presiuni pentru a se abţine de la judecarea cazului care i-ar fi revenit, judecătoarea Delia Purice a trecut la ofensivă, negând totul şi formulând ameninţări mai mult sau mai puţin voalate. Astfel, în timp ce lui Liviu Alexa i-a amintit că ar fi bine să fie atent cu ceea ce scrie pentru că s-ar putea să îl acţioneze în instanţă, despre judecătoarea Adina Lupea, preşedinta secţiei penale a ţinut să precizeze că îi va face o reclamaţie la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).”

Sau ce scria Evenimentul Zilei, tot în 2010: ”La Curtea de Apel Cluj a sosit astăzi o echipă de judecători inspectori din cadrul Inspecţiei Judiciare a CSM pentru a începe procedurile disciplinare în legătură cu judecătorii Delia Purice, şef al Secţiei Penale de la Curtea de Apel Cluj şi judecătoarea Adina Lupea, judecător la Secţia Penală.”

Interesant este că despre presupusul șantaj dintre Delia Purice și Adina Lupu, luju.ro a publicat că: Santajul dintre judecatoarele Adina Lupea si Delia Purice, de la Curtea de Apel Cluj, nu a existat! Lumeajustitiei.ro a avut dreptate!