Justitie

JUSTIŢIA MERGE MAI DEPARTE: Polițistul din Cluj acuzat că a violat o tânără ar putea fi eliberat. Judecătorii au respins prelungirea arestului preventiv

Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a arestului preventiv în cazul polițistului rutier din Cluj, Răzvan Vasile Petruș, cercetat pentru viol, scrie clujust.ro

  • Potrivit clujust.ro, Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a arestului preventiv în cazul polițistului rutier din Cluj Răzvan Petruș, acuzat de viol cu degetul.

Instanța a dispus de asemenea măsura arestului la domiciliu.

„Respinge ca nefondată, propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv”, se arată în decizie.

Polițistul a fost arestat pentru 30 de zile în luna noiembrie, ca urmare a acuzațiilor de viol care i se aduc. Polițistul ar fi intrat peste tânără în cameră, iar în timp ce aceasta dormea bărbatul ar fi atins-o în zonele intime şi ar fi violat-o cu degetele.

„În jurul orei 01.00, inculpatul aflându-se într-un apartament pe raza municipiului Cluj-Napoca, profitând de starea persoanei vătămate care se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința, întrucât dormea, a întreținut un act sexual cu aceasta”, spuneau procurorii în luna noiembrie.

„La data de 12 noiembrie  a fost înregistrat un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de viol. Fapta s-ar fi produs la data de 12 noiembrie, plângerea înregistrată vizând o persoană care are calitate de polițist. În baza probatoriului administrat până în prezent, pe numele acestuia a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt în derulare pentru stabilirea exactă a tuturor împrejurărilor în care s-ar fi produs fapta. Cauza se află în urmărirea penală proprie a procurorului, context în care alte detalii nu pot fi puse la dispoziție”, a transmis IPJ Cluj în 15 noiembrie.